15 éves a Harmónia Vegyeskar

Jubileumi hangversenyt adott az Érdi Harmónia Vegyeskar a Vörösmarty Mihály Gimnázium dísztermében. Fennállásának 15. évfordulóját több kórussal együtt ünnepelte a vegyeskar.

Az Érdi Harmónia Vegyeskar 1999-ben civil kezdeményezésként alakult, a városban működő női és férfikarok mellől hiányzó vegyes kar pótlására – a legkülönbözőbb korú és foglalkozású zeneszerető társaságból. Az akkor karnagy, Végh Katalin vezetésével olyan közösség alakult, amely sikerrel szerepelt a város ünnepségein, jótékonysági koncertjein és templomaiban. A kórust 2 éve Dömötör Zsuzsanna vezeti és a kórus számos hazai és külföldi fellépésen szerepelt sikeresen azóta is.

Dömötör Zsuzsanna, az Érdi Harmónia Vegyeskar karnagya elmondta: ez az egyetlen vegyeskar Érden. Hozzátette, nagyon gazdag repertoárral rendelkezik a kórus, így most is változatos műsorral állhattak a hallgatóság elé: részben reneszánsz, barokk, és XX. századi magyar szerzők műveivel.

A kórus sokat készült a jubileumi rendezvényre, amelyre az elmúlt 15 év legkedvesebb darabjaiból válogattak. A jubileumi eseményen több kórus is részt vett, amelyekkel már több alkalommal énekeltek együtt. A rendezvényen fellépett a Törökbálinti Cantabile Kórus, A Szirmok Női Kar és a Vörösmarty Mihály Gimnázium Vegyeskara is.

Would you like to replay the video?
Címkék