8200 milliárd a tét

Pest megye vállalkozóit várták arra a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett tájékoztatóra, amelyen a kis- és középvállalkozások számára elérhető pályázati lehetőségekről volt szó. 8200 milliárd forintra lehet pályázni. 

Tavaly ősszel indult és egészen 2020-ig tart az Európai Unió legújabb kifizetési időszaka, melynek során mintegy 8200 milliárd forintnyi pályázati összeg áll majd Magyarország rendelkezésére. Hogy ebből a pénzből miként és főleg milyen arányban részesülhetnek a Pest megyei kis- és középvállalkozások, erről tájékoztatták az érdeklődőket a megyei iparkamara rendezvényén.

Az esemény meghívójában a szervezők úgy fogalmaztak: pályázati szempontból nehéz helyzetben vannak a Pest megyei vállalkozások, hiszen az ország más területeihez képest Budapest valamint a Pest megyei régió fejlettebbnek tekinthető, így az itteni cégek kevesebb pénzre számíthatnak.

Horváth Tamás, a European Conformity Check Kft. szakmai igazgatója, a rendezvény egyik eladója elmondta: az elnyerhető pénzek mértékét az úgynevezett “regionális támogatási térkép” alapján viszonylag konkrétan meg lehet határozni. Ennek alapján – a közép-magyarországi régiót tekintve – Pest megyének csak egy része támogatható. Például nagyvállalatok budapesti beruházásaihoz támogatás nem igényelhető, azonban a megye másik 82 településen növekedhet a kifizetések aránya.

A rendezvény szervezői hangsúlyozták, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a továbbiakban is rendszeresen tart majd a mostanihoz hasonló találkozókat illetve egyéb fórumokon is segítik majd a pályázati lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozókat.

Would you like to replay the video?
Címkék