Elszalasztott bravúr

A Treff 07 SE férfi kézilabda csapata az NB II (harmadosztály) Északnyugati csoportjának 19. fordulójában hazai pályán elszalasztotta a bravúrt a negyedik helyezett Komáromi VSE ellen, mivel egy góllal kikapott.

Hasonló tartalmaink:


A sereghajtó érdieknél négy meghatározó játékos sem állt Buday Ferenc vezetőedző rendelkezésére, ennek ellenére jól kezdték a mérkőzést és 2–0-ra elléptek ellenfelüktől, ám a lendület alábbhagyott, és ezt kihasználva visszajött a Komárom. Mindkét kapuban remekeltek a kapusok, így az érdiek hálóőre, Simon Roland öt perc után még nem kapott gólt, sőt hétméterest védett. A 15. percben már két góllal, 6–4-re a vendégek vezettek, ám ebből a Treff egyenlített, és a szünetig váltották egymást a gólok, így 12–12-es állással vonultak félidőre a csapatok.
A második játékrészben újból a hazaiak vezettek – nem sokáig, mivel 13–12-ről 13–15-re lépett meg a Komárom. Voltak hullámvölgyek a meccsen, de Szabó László a balszélről nem tudott hibázni, így újból – a keretbe a minimális tíz játékost nevező – Treff vezetett. Az utolsó tíz percre kétgólos hazai előnnyel érkeztek a felek, ám ebből egy 0–4-es sorozatot produkáltak, és az utolsó két percre már rohantak az eredmény után. Egy gólt még sikerült ledolgoznia a Treff 07 SE-nek, de az addig mindössze egy helyzetet kihagyó Szabó László nem tudott túljárni a vendégek kapusának eszén, így pont nélkül, 21–22-es végeredménnyel zárták a találkozót az érdiek.
A junior korosztály viszont fölényes győzelmet aratott ugyancsak a komáromiak ellen, amely bajnokságuk utolsó helyén áll. Az első percekben ugyan vezettek a vendégek, a félidőre már 19–10-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok, majd a második játékrészben még egy lapáttal rápakolt a Treff, amely tizenhét góllal 39–22-re győzött.

Férfi Kézilabda Felnőtt, NB II Északnyugati csoport, 19. forduló
Treff 07 SE          21 (12)
Komáromi VSE    22 (12)

Treff 07 SE
SIMON
Szabó L.     4
FAZEKAS   6
Ihász           1
Csonka       2
Radosai      4
ROHONYI  4
Csere:
Török
Edző: Buday Ferenc

Komáromi VSE
MELHARDT
Szűcs G.    2
Juhász G.   3
Nagy R.      3
VADÁSZ     4
Csató
SZAKÁCS  6
Csere: Répa, Takács B. 3, Mikle, Pekár 1.
Játékos-edző: Pekár Bence

Treff Sportcentrum, 50 néző
Vezette: Báthori, György
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–0, 7. p.: 3–3. 17. p.: 6–6. 25. p.: 9–9. 33. p.: 13–15. 38. p.: 16–15. 44. p.: 19–17. 50. p.: 20–18. 58. p.: 20–22.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0

Buday Ferenc, a Treff 07 SE edzője: – Nem élem meg jól a meccseket az eredmény szempontjából, és abból, ahogyan játszottak a fiúk. Tudom, hogy milyen problémáink vannak az edzéslátogatottsággal a munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt, tehát ilyen szempontból egy csodával határos küzdőképességről tettek tanúbizonyságot. Azt tudni kell, hogy a Komárom az őszi, hazai találkozón 13 góllal nyert, és most elég stabil játékot, védekezést tudtunk hozni. A végén jelentkezett a fáradtság, a pontatlan lövések és ezek megpecsételték a mérkőzést. Ezeken csak a magasabb szintű edzésmunkával lehet javítani. Akarunk, csináljuk, de a saját sorsunkban vagyunk benne.

 

Címkék