Marad a bronzcsata

25–21-es vereséget szenvedett a tizenegyszeres bajnok és címvédő Győri Audi ETO KC-tól az ÉRD női kézilabda csapata a magyar bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén, hazai pályán.

Hasonló tartalmaink:

Ugyan a párharc esélyese a Győr volt, és az első meccsen az ÉRD 36–24-re kikapott, de így sem feltett kézzel lépett pályára Szabó Edina gárdája.

A találkozó Heidi Löke góljával indult, ám az érdi támadást Mariama Signaté váltotta gólra. A következő percekben technikai hibák sora következett, majd a negyedik percben a vendégek két hétméterest is kaptak, de Korsós Dorina csak az egyiket tudta értékesíteni. A hetedik percben már harmadik büntetőjét lőhette az ETO, ám rögtön az után Katarina Krpezs is eredményes volt a hétméteres vonal mögül. A tizenegyedik percben az ÉRD Mariama Signaté góljával 5–4-re vezetett, de aztán Szabó Edina csapata nyolc percig nem tudott túljárni Kari Aalvik Grimsbö eszén, és ez alatt hat gólt kapott, így a vendégek 10–5-re fordítottak. A hazai gólcsendet Szara Vukcsevics törte meg, és ugyan három gólra feljött a szünet előtt az ÉRD, az utolsó négy percben négy büntetőből háromszor is eredményes volt a Győr, így 15–9-es vendégvezetéssel vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrész derekán ismét Signaté, majd Pálos-Bognár Barbara faragott a hátrányból, de a két klasszis, Kovacsics Anikó és Heidi Löke is megvillant, így újból hat gól volt a hátrány. A 34. és a 39. perc között technikai hibát sora következett, de a két kapus, Janurik Kinga és Grimsbö is parádézott. Az újabb gólcsendet Pálos-Bognár törte meg, amikor Kisfaludy lerántásáért hétméterest ítélt a Janáky-Temesi játékvezetői páros. A 44. percben Kisfaludy Anett csökkentette négyre a hazai hátrányt (15–19), de ezt követően öt perc alatt négy gólt kapott, míg egyet sem szerzett az ÉRD. Az 55. percig még mindig nem lőtt gólt Szabó Edina együttese: így már a hajrá előtt eldőlt, hogy a Győr vívja a döntőt a Ferencvárossal, mert már nyolccal vezetett a Rába-parti csapat. A hajrában Szara Vukcsevics három, míg Signaté és Krpezs egy-egy gólt szerzett, ám így is négygólos, 25–21-es vereséget szenvedett az ÉRD, és az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a Győr nyerte 2–0-ra, így az ÉRD a bronzéremért játszik majd a Dunaújvárosi Kohász KA csapatával.

A Győr ÉRD elleni győzelme – az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni vereséget leszámítva – a legkisebb gólkülönbségű győztes meccse volt az idei magyar bajnokságban.

Kézilabda, Nők, NB I, elődöntő 2. mérkőzés
ÉRD
GYŐRI AUDI ETO KC 21–25
(9–15)

ÉRD:
JANURIK – Krpezs 3(2), KOVÁCS ANNA 4, Klivinyi, Kisfaludy 1, SIGNATÉ 4, Schatzl.
Csere: Gridnyeva (kapus), Szekeres, Pálos-Bognár 4(2), Vukcsevics 4, Kosztjukova, Takács K., Nick, Mester 1(1).
Edző: Szabó Edina

GYŐRI AUDI ETO KC:
GRIMSBÖ – Korsós 1(1), Szeny 3(1), KOVACSICS 8(3), LÖKE 5, M. Aguilar 3, Bognár-Bódi.
Csere: Herr O., Lunde, (kapusok), V. Milanovic-Litre 1, Boczkó-Hornyák 1, Knedliková 3(1), Szepesi, Planéta, Morena.
Edző: Ambros Martín

Érd Aréna, 1400 néző
V: Janáky, Temesi
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–2, 11. p.: 5–4, 19. p.: 5–10, 27. p.: 8–14, 39. p.: 11–18, 44. p.: 15–19, 50. p.: 15–23, 57. p.: 17–24.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteres: 6/5, ill. 9/6
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Győr javára

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Sajnálom, hogy a nehéz helyzetben levő Győr a mi hibáinkból tudott meglépni. Nagyon készültek a lányok erre a meccsre, látszott is rajtuk, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Fizikailag sokkal jobban bírtuk, jól küzdöttek a lányok, de most igazán magunkra lehetünk mérgesek.

Ambros Martín: – Az első félidőt komolyan vettük, nagyon koncentráltunk. Voltak gondjaink a gólszerzéssel, de végrehajtottuk azt, amit elterveztünk. A második félidő kevésbé volt jó, míg az utolsó tíz perc rossz volt, de a legfontosabb, hogy nyertünk.

Címkék