Ne csak a mellékhatásokról kérdezze meg gyógyszerészét

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gyógyszerészek hatékonyan részt vehessenek az egészségfejlesztési tevékenységben. 

Hasonló tartalmaink:

A gyógyszertárak azért is kiemelten fontos népegészségügyi találkozóhelyek, mert hazánkban évente 60 millió gyógyszerész-beteg találkozás történik, 3,3 millióan pedig rendszeresen, legalább kéthavonta váltanak ki vényköteles készítményt. Az együttműködő felek arra kívánják ösztönözni az embereket, hogy a kockázatról és mellékhatásokról szóló tájékoztatáson túl is kérjék a gyógyszerészek segítségét, hiszen a gyógyszerészek nem csak a betegek gyógyulásához járulhatnak hozzá, hanem a betegségek megelőzéséhez, a lakosság egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővítéséhez és az egészségmegőrzéshez is.
A megállapodás révén a NEFI és az MGYK kinyilvánították közös szándékukat:
a lakosság egészségének védelme és fejlesztése, egészséges életmódjának elősegítése, a tudatos és biztonságos gyógyszerfelhasználás javítása, a közvetlen lakossági gyógyszerellátásnak a népegészségügyi, egészségfejlesztési aktivitásokba, a helyes, eredményes és biztonságos gyógyszeralkalmazást elősegítő szakmai folyamatokba történő bevonása érdekében.

A NEFI és az MGYK idén két témakörre kíván kiemelt figyelmet fordítani: a biztonságos vitamin használatra, illetve az allergia megelőzésének módjára és az ehhez kapcsolódó helyes, biztonságos gyógyszeralkalmazásra. – írják közleményükben.

Ha többre kíváncsi, akkor hallgassa meg az ÉRD FM 101.3 interjúját!

Címkék