Bronzmeccs az Arénában: parázs csata várható

Szerdán 18 órától a szezon utolsó hazai meccsét vívja az ÉRD női kézilabda csapata a harmadik helyért folyó csatában a Dunaújvárosi Kohász KA ellen. A klubelnök, Tekauer Norbert által a szezon elején kitűzött célokat már elérte az ÉRD, ugyanis a magyar bajnokságban a legjobb négy közé jutott, a Magyar Kupában is részt vett, mi több, bronzérmet szerzett az ÉRD, míg tavasszal is versenyben volt az EHF-Kupában, ahol az elődöntőben ért véget a menetelés. De még nem ért véget a szezon. Hajrá Érd!

Hasonló tartalmaink:

Az év legfontosabb meccse vár Szabó Edina csapatára a magyar bajnokságban, amely ötéves élvonalbeli tagsága alatt csak az első évben nem küzdhetett az éremért, míg a többi négyben mindannyiszor az elitben végzett.

A 2009/2010-es szezon után az NB I-be feljutó akkor még ÉTV-Érdi VSE első élvonalbeli szezonjában (2010/2011-es évad) az alapszakasz kilencedik helyén végzett, végül a tizedik helyen zárt, ám az áttörésre egy évet várni kellett, ugyanis a 2011/2012-es kiírásban a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Siófok KC-Galerius Fürdő mellett bejutott a legjobb négy közé, ahol a bronzcsatában 2–1-es vereséget szenvedett a Balaton-partiaktól.

Egy évvel később viszont a Váci NKSE csapatát sikerült legyőznie Szabó Edináéknak az éremért, míg tavaly mindkét meccsen hétméteresek döntöttek az ÉRD javára a Dunaújvárosi Kohász ellen, így második érmét szerezte Szabó Edinával az ÉRD, és most ugyancsak az dunaújvárosiak ellen ismételhetnek.

Az idei szezon nem a legjobban kezdődött az ÉRD számára, ugyanis a Siófoktól idegenben 24–23-ra kikapott, majd Debrecenben is 28–23-as vereséget szenvedett, míg hazai pályán a Fehérvár KC-vel 21–21-es döntetlent játszott, sőt, októberben a Dunaújvárosi Kohásztól az Érd Arénában 24–18-ra kikapott. Aztán jött két elfogadható vereség a Ferencváros és a Győr ellen, és ekkor sokan nem hittek benne, hogy az ÉRD bejuthat a legjobb négybe, ám az utolsó fordulóban a Vác legyőzte a Siófokot, így az ÉRD mégis bejutott a felsőházba, ahol az elődöntőben 2–0-s összesítéssel búcsúzott a címvédő Győri Audi ETO KC ellen.

Meg kell említeni, hogy nagy erőről tett tanúbizonyságot a csapat, ugyanis december 30. óta 17 hét (a szünetekkel együtt 19 hét) alatt 24-szer léptek pályára – köztük egyszer Dániában, egyszer Oroszországban – ami azt jelenti: átlagban heti 1.4 meccset játszottak, nem beszélve a Rocasa Gran Canaria elleni dupla meccsről, illetve a Török Bódog női Magyar Kupa hétvégéről.

Ezen 24 meccsen az ÉRD mindössze nyolcszor szenvedett vereséget, előbb Dunaújvárosban 23–22-re, majd hazai pályán a Fraditól 32–25-re, illetve a Győri Audi ETO KC-tól négyszer (bajnoki alapszakasz: 32–27, bajnoki elődöntő: 36–24, 25–21, Magyar Kupa elődöntő: 29–18), míg az EHF-Kupában a Rosztov-Dontól (28–24, 32–28). Ezekből a találkozókból a Dunaújváros elleni mérkőzésre lehet azt mondani, hogy nyerhetett volna az ÉRD, hiszen a félidőben még hat góllal vezetett. A többi csapat jóval több pénzzel gazdálkodik, mint az ÉRD, és emiatt hosszabb is a kispadjuk, ennek ellenére Szabó Edina remekül készíti fel a lányokat meccsről-meccsre, hiszen a szezonban talán a legkevesebb sérültje az ÉRD-nek volt: tavaly Szara Vukcsevics vállsérülést szenvedett, és ezért kellett kihagynia a bajnokság első meccseit, míg Mariama Signaté decemberben szedett össze egy kisebb sérülést, és egy meccset hagyott ki, majd mind a ketten lesérültek a dán Team Esbjerg elleni hazai találkozón, de hamar felépültek. A harmadik „sérült” játékos Pálos-Bognár Barbara volt, aki betegség miatt nem állt Szabó Edina rendelkezésére egy meccsen.

A klubelnök, Tekauer Norbert által a szezon elején kitűzött célokat már elérte az ÉRD, ugyanis a magyar bajnokságban a legjobb négy közé jutott, a Magyar Kupában is részt vett, mi több, bronzérmet szerzett az ÉRD, míg tavasszal is versenyben volt az EHF-Kupában, ahol az elődöntőben ért véget a menetelés.

Mindenesetre még nem ért véget a szezon, és akkor lenne igazán szenzációs az idei teljesítmény, ha újból megszereznék a bronzérmet Klivinyi Kingáék.

Női kézilabda NB I 3. helyért – 1. mérkőzés
ÉRD–Dunaújvárosi Kohász KA
Időpont: 2015. május 6. szerda 18:00
Helyszín: ÉRD Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás
Jegyek már kaphatóak a mérkőzésére, hétköznap és hétvégén 8-21 óráig az ÉRD Aréna jegypénztárában. A mérkőzés napján 8–12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. A megváltott BÉRLETEK, és VIP bérletek a május 6-ai bajnoki bronzmérkőzésre is ÉRVÉNYESEK!
A mérkőzésre érvényes jegyárak:
Felnőtt: 1500 Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 Ft
Nyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
Díjmentes kísérő: 750 Ft
A belépés 6 év alatt ingyenes!
DÍJMENTES JEGYEK
Az ÉRD NBI-es női kézilabdacsapat lehetőséget biztosít Pest megye összes diákjának és fiatal kézilabdázójának csapatunk hazai mérkőzéseinek megtekintésére díjmentesen.
A díjmentes jegyek a mérkőzés napján 15:00-ig vehetők át, azt követően értékesítjük őket.

A bronzcsata második meccsét majd egy héttel később, május 13-án rendezik Dunaújvárosban. Amennyiben a második meccsen nem dől el a bronzérmes kiléte, akkor a harmadik meccsnek szintén Dunaújváros ad otthont.

Címkék