Örömfoci – kiütéssel

A labdarúgó Pest Megyei első osztály 25. fordulójában a listavezető Érdi VSE hazai pályán esélyt sem hagyott az Örkény SE csapatának, amelyet Limperger Zsolték 7–0-ra vertek.

Hasonló tartalmaink:

A vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta: minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni kell, és ez fokozottan igaz a hazai mérkőzésekre, és a tabella alján levő csapat a vendégünk, így kötelező a három pont megszerzése.

Remekül kezdték a meccset az érdiek, ugyanis folyamatosan támadtak, és az első gólra csak hat percet kellett várni, akkor ugyanis Pintér Nikolaszt buktatták a tizenhatoson belül, és a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőhöz Süveges Gábor állt oda, aki egy pillanatra megtorpant, ám a jobb felsőbe lőtt (1–0).

A 14. percben Csizmadia Zoltán növelhette volna az érdiek előnyét, de fejese a kapufa tövében landolt, majd Gyurácz Bálint remek szólója után passzolt Balázsovics Máténak, aki a kapusba lőtte a labdát. A 26. percben ismét Gyurácz villant, akivel szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, így jöhetett az újabb büntető, amit Süveges Gábor ugyanúgy lőtt be, mint a hatodik percben. Az első félidő így is tartogatott még izgalmakat, a második gól után megtört az egyébként kilenc játékossal védekező Örkény, és a 28. percben Süveges megszerezhette volna harmadik gólját, ám a kapusba fejelt, aki nem tudta megfogni a labdát, hanem Csiszár Zoltán elé paskolta, aki nem hibázott (3–0).

Would you like to replay the video?

A második játékrészben Pintér Nikolasz beadását megint nem tudta fogni az Örkény kapusa, és a kipattanót szemfüles módon emelte át a védelem felett Papp Gábor, így az Érdi VSE már 4–0-ra vezetett. A 61. percben a csereként beálló Héray László első labdaérintése gólt eredményezett, ugyanis egy félfordulatos ollózással lőtte kapura a játékszert, amelyet próbált ugyan megfogni a vendég kapus, ám úgy látszik ezen a meccsen szappannal kenegette a kesztyűjét, mert ez a labda is átcsúszott a kezei, illetve a lábai között (5–0).

A továbbiakban sem hagyott alább a hazaiak lendülete, Gyurácz Bálint csukafejese növelte hat gólra a hazai előnyt, míg a végeredményt Denis Brkics állította be, aki ziccerben nem hibázott.
A hajrában több gól már nem született, sőt Limperger Zsolt még a cserekapus Nagy Endrét is beállította Kertész Ferenc helyére, aki 77 perc alatt statisztikáink szerint nyolcszor ért labdába.

Limperger Zsolt a mérkőzés után így nyilatkozott: – Azt mondtam a fiúknak, hogy addig amíg nem dőlt el a mérkőzés – azaz legalább két-három góllal nem vezetünk – az Örkény küzdeni és hajtani fog. Amikor berúgtuk azt a bizonyos harmadikat, mindenki felszabadultan játszott, és akár lehetett volna nagyobb arányú is a győzelem.

 

Tabella

A Pest Megyei első osztályt továbbra is az Érdi VSE csapata vezeti. 26 forduló után Limperger Zsolt gárdájának előnye hét pont a második Dabas-Gyónnal szemben.

Pest Megyei első osztály, 26. forduló:

Érdi VSE–Örkény SE 7–0
Százhalombattai LK–Taksony SE 2–1
Törökbálinti TC–Pilisi LK-Legenda Sport 1–2
Pilisszentiván SE–Viadukt SE-Biatorbágy 1–4
Dabas-Gyón FC–Gödöllői SK 4–1
Tápiószecső FC–Hévízgyörki SC 7–2
Nagykőrösi Kinizsi TL FC–Vecsési FC 1–3
Tura VSK–Üllő SE 2–2

NB III, Nyugati csoport, 26. forduló:

Nagyatádi FC–Diósdi TC-SELECT 0–1
Újbuda FC–Csepel FC 1–0
Rákosmente KSK–Budaörs 0–0

Pest megyei másodosztály, 26. forduló:

Sóskút SKE–Perbál SC 0–1
Tárnok KSK–Budakalászi MSE 2–1

Címkék