Földkerülés egy nemes célért

Vitorlázni jó. És embereken segíteni is jó. A kettő együtt pedig még jobb. Egy fiatal vitorlás arra vállalkozik, hogy körbekerüli a Földet, és közben adományokat gyűjt.

Hasonló tartalmaink:


150516_legradi_markLégrádi Márk már túl van számos megmérettetésen és fájdalmon. Ő tudja milyen érzés az, amikor valaki a cél előtt bukik el, mert a körülmények úgy akarják. De nincs az az akadály, amit kellő eltökéltséggel és kitartó munkával ne lehetne leküzdeni. Teszi mindezt önmagáért, az álmai megvalósításáért – és gyerekekért.

A Bátor Tábor Alapítvánnyal karöltve Föld körüli útja során, az egyes országokban adományokat gyűjt az erre leginkább rászoruló magyar gyerkőcök részére. Márk számára ez a fajta kihívás nem lesz idegen terep, mert majd egy évtizede elkötelezett segítője sérült embertársainak, élete során önfeláldozásból számos alkalommal vizsgázott már jelesre. És vitorlázni is jól tud.

Egyik segítője az a Gál József, aki valamikor még Fa Nándorral, majd később családjával is körbevitorlázta a Földet. Márk más útvonalon megy majd, de a tapasztalt hajós segítsége mellett Gál Józseffel filmet is készítenek, pedig Gál nem is lesz ott a hajón: huszonöt éve forgatott filmjét készíti el újra Márk.

A hajó már készül, gyűlnek a támogatók is a nagy terv megvalósításához. Az biztos – mondja Márk –, hogy ez egészen más ember jön vissza majd a tengerről várhatóan 2019-ben mint aki elindult. Ez neki belső utazás is.

Útjáról nem csak filmet készít: blogol is majd. Történeteit weboldalán lehet követni. 

Küldetéséről mesélt nekünk Köztünk marad című magazinunkban.

Hallgassa meg az interjút!

Címkék