XI. Tárnoki Tófutás: öröm és segítség

Idén immár 11. alkalommal szervezték meg vasárnap a Tárnoki Tófutás és Sportnapot a szomszédos településen. A verseny nevezési díjából befolyt összeget a Csemete Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

A Tárnoksprint Sportegyesület idén is megrendezte a hagyományos Tófutás és Sportnapot. A verseny célja az egészséges életmód és a sport népszerűsítése a futás által – mondta el a szervező, Klemné Zabó Ágnes. Hozzátette, hogy fontos továbbá az amatőr sport népszerűsítése és a versenyzés lehetőségének biztosítása is. A résztvevők ez alkalommal is több táv közül választhattak.

Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere idén is részt vett a tófutáson, ez alkalommal is a 6 km-es távot választotta. Mint elmondta,  rendszeresen edz, ezt a távot minden héten lefutja.

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola második osztályos, sporttagozatos tanulói közül is sokan részt vettek a tófutáson. Pataki Katalin tanító elmondta, hogy a gyerekek minden szombaton készültek a versenyre, így teljesítették is a 2,5 km-es távot.

A szervezők az idei versennyel a Csemete Alapítványt, az állami gondozásban fogyatékkal élő gyermekek sportolási és mozgási lehetőségét kívánták támogatni, a nevezési díjból befolyt összeget az alapítványnak ajánlják fel.

Would you like to replay the video?
Címkék