Két keréken is biztonságban

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya május elején megkezdte azt a fokozott ellenőrzés-sorozatát, amely elsősorban a kétkerekű járműveken közlekedők védelmét szolgálja. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy fontos a motorok és kerékpárok műszaki állapotának ellenőrzése használat előtt.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

A jó időnek köszönhetően egyre több motoros és kerékpáros közlekedik az utakon. Kürti István közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta: fontos, hogy a balesetek elkerülése érdekében a motorosok és a kerékpárosok a szabályokat betartva közlekedjenek, és elindulás előtt mindig ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát. Hozzátette: a motorosoknál kötelező a bukósisak viselése, de egyéb védőöltözet is ajánlott a nagyobb sérülések elkerülése érdekében.

Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy a kerékpárosoknak is jó néhány szabályt be kell tartani ahhoz, hogy ne legyenek balesetek részesei. Lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok mellett és éjszaka kötelező a láthatósági mellény viselése. A kerékpáron pedig kötelező felszerelés elöl és hátul a lámpa, valamint a jól működő fékek is.

 

 

 

Címkék