Fokozott közúti ellenőrzések a szünidőben

Június 15. és augusztus 31. között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte, így az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is. Az akció célja elsősorban a balesetek megelőzése, a gyorshajtók és az ittas járművezetők kiszűrése.

Hasonló tartalmaink:

Fő szempont a balesetek számának csökkentése – hangsúlyozta az ÉrdTV-nek Kürti István rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, megjegyezve: illetékességi területükön nap mint nap végeznek egyébként is sebességellenőrzést, ebben az időszakban azonban fokozottabban, koncentráltabban és nagyobb óraszámban lesznek kint a területen, és főleg azokon az útszakaszokon, ahol a gyorshajtás, mint baleseti kockázat jelentőséggel bírhat.

A másik fő baleseti ok Érden az elsőbbség meg nem adása, és a kanyarodási szabályok be nem tartása. Ezért azon útkereszteződéseknél, ahol a balesetek, konfliktusok száma nagyobb, ellenőrizni fogják a szabályok betartását. Az igazoltatott járművezetőknél azt is megvizsgálják, fogyasztottak-e alkoholt.

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék