Folytatódik az Ovi-Zsaru program Érden

Újabb óvodák csatlakoztak az Ovi-Zsaru bűn- és balesetmegelőzési biztonságra nevelő programjához Érden.

Hasonló tartalmaink:

A 2018. november 28-án megtartott rendezvény keretén belül a pedagógusok elsajátították a nagycsoportos ovisoknak szóló, a rendőrség biztonságra nevelő progamjának alapgondolatait, átvették az oktatáshoz szükséges kellékeket.

A rendőrség célja a programmal az, hogy a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, olyan prevenciós anyaggal bővítse gyermekvédelmi programjainak (D.A.D.A., ELLEN-SZER) repertoárját, amelynek segítségével hatékonyan tud a legkisebbeknek is információt átadni, magatartásukat a biztonság irányába formálni.

Az iskolakezdés előtt álló gyermekeknek egy egyenruhás rendőr vezeti be a programot és bemutatja a segítőit - Rendőr Robi, Rosszcsont Rozi, Rosszcsont Robi kézbábokat - akik a tanév végéig az óvodában maradnak és beszélnek a közlekedési szabályokról, magáról a rendőrségről és az ott dolgozó egyenruhásokról. Elmondják, hogy kitől milyen segítségre számíthatnak. Azt is megbeszélik a kicsikkel, mit tegyenek, ha idegenekkel találkoznak az utcán, továbbá hogy viselkedjenek, ha esetleg egyedül maradnak otthon. Előfordul, hogy a gyerekek veszélyes anyagokat találnak a ház körül, így erre az eshetőségre is felkészítik őket.

(police.hu)

Címkék