Bűnmegelőzés általános iskolásoknak

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott előadást a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola hetedik osztályosainak.

Hasonló tartalmaink:

Az iskola rendőre 2018. november 26-án tartott dupla tanórás foglakozást a gyerekeknek. A tanulók interaktív módon szerezhettek ismereteket a korosztályuk körében elkövetett diákcsínynek vélt bűncselekményekről. A csoportok a foglalkozás során feladatsoron keresztül oldották meg a helyzeteket, melyeket filmeken keresztül ismerhettek meg. Minden egyes bűncselekménynél választ adtak az alábbi kérdésekre.
Ki az áldozat? Ki az elkövető? Miért történt? Hogyan történt? Milyen volt a magatartása az áldozatnak? Milyen volt a magatartása az elkövetőnek? Mik azok a pontok, ahol észre kell venni, hogy ilyet nem szabad csinálni? Hogyan kerülhető el?

A válaszokkal a megelőzési szakember rávezette a gyerekeket, hogy felismerjék a veszélyhelyzeteket és arra is, hogy mit kockáztatnak, ha azokat nem kerülik el.
Néhány bűnmegelőzési tanács gyerekeknek:
Táskát nyilvános, forgalmas helyen (áruházak, piacok stb.), tömegközlekedési eszközökön szorosan fogd magad előtt, értékeidet ne hagyd szem előtt!
Az értékesebb ékszereid, telefonod rejtsd el a ruházat alá, ne mutogasd!
Ne nyiss ajtót idegeneknek!
Sötétedés után lehetőleg kerüljétek az elhagyatott, néptelen, kivilágítatlan helyeket!

(police.hu)

Címkék