Malaca van a Meseháznak

Műanyag flakonokból készült malac, sündisznó és pingvin, valamint csipeszekből kreált karácsonyfadíszek, műanyagkupakokból álló hernyók, egy kartonpapírból összeeszkábált Meseház és még több, mint száz játék népesítette be a Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának auláját múlt héten.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében ugyanis a gyerkőcök szüleikkel és az óvodapedagógusokkal próbálták ki a gyakorlatban, mi mindenre használható és hasznosítható újra a hulladék.

mesehaz ovi ujrapapir jatekok9_181125Vargáné Perjes Fabiola igazgatóhelyettes elmondta, hogy zöld óvodaként a Meseház kiemelt feladata a környezettudatosságra való nevelés, ezért csatlakoztak már tavaly is és aztán most idén is az Európai Hulladékcsökkentő Hét rendezvényeihez az akcióval, illetve ugyanennek keretében hívták fel a gyerekek figyelmét a hulladékok újrahasznosításának jelentőségére és a környezetük védelmére mesékkel, játékokkal, feladatokkal egész héten át. Nem álltak meg azonban a gyerekeknél, igyekeztek az üzenetet eljuttatni a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, felnőttekhez is, nemcsak a játékkészítéssel, hanem plakátokkal is.

mesehaz ovi ujrapapir jatekok5_181125

Az elkészült játékokat szerdától péntekig lehetett kipróbálni az aulában, pénteken aztán, aki akarta hazavihette az általa vagy szülei által készített játékot, de sokan otthagyták az óvodában, hogy már a csoportokba kerülve később is tudjanak vele játszani. Idén az elkészült és kiállított játékok között egy PET palackból készült kismalac lett az abszolút favorit, ami olyannyira élethűre sikerült, hogy egyik gyerek öleléséből a másikéba vándorolt.

mesehaz ovi ujrapapir jatekok7_181125

Az igazgatóhelyettes úgy látja, a gyerekek nagyon fogékonyak a témára, és nemcsak a hulladékcsökkentő hét alatt, hanem aztán még hosszú-hosszú hónapokon keresztül szoktak róla beszélgetni, valahányszor előkerül egy olyan játék, ami a kiállítás tárgyát képezte.

mesehaz ovi ujrapapir jatekok1_181125

mesehaz ovi ujrapapir jatekok8_181125

Címkék