A jövő zöld!

Egyre több környezetvédelmi pályázattal találkozhattunk az utóbbi időben, amellyel nem csak a felnőtteket, vagy éppen a tinédzsereket fogják meg, hanem már egészen fiatal korban megkezdik a környezetvédelemről érdemes tudnivalók tanítását.

Hasonló tartalmaink:


A Százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elnöke, Tápai Mónika elmondta, hogy 2014-ben, a Föld Napján (azaz április 22-én) adták ki a Zöld jövő könyvre szóló pályázatot, amelyre még a határon túlról is érkeztek mesék. Összesen 88 darab pályázat érkezett, amelyek közül 46 kerül be a könyvbe. 11 meseíró pedig díjat is átvehet majd június 5-én a Környezetvédelem Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen.

A pályázaton bárki részt vehetett, így történhetett, hogy a legifjabb alkotó alsós általános iskolás, de olyan pályázó is volt, aki 80 évesen adta be a történetét, melynek két kritériuma volt: magyar nyelven íródjon és a környezetvédelemről szóljon.

A mesekönyv eljut majd az összes százhalombattai pedagógiai intézménybe, de minden helyi környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényen is megjelenik a kötet.

Tápai Mónikával, a Százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elnökével készített interjút Ölvedi Réka. Hallgassa meg a beszélgetést!

Címkék