Bajnok az Érdi VSE!

Bajnok futballcsapatunk! Az Érdi VSE labdarúgó csapata nyerte meg a Pest Megyei első osztályt, mivel a bajnokság 28. fordulójában a tabella második helyén álló Vecsési FC-t fogadták, és győzelem vagy döntetlen esetén Limperger Zsolték a bajnokok. 2-2 lett a vége. Limperger Zsolt csapata jövőre az NB III-ban folytatja. 

Hasonló tartalmaink:

Nekiugrott az érdieknek a Vecsés, Urbán Flórián együttese a letámadást alkalmazva sokszor szerzett labdát a középpályán, így a gyors kontrákból többször is ziccert dolgoztak ki, ám Kertész Ferenc mindig a helyén volt. A vecsési rohamok ellenére az érdiek szereztek vezetést.

A félpályán Gyurácz Bálint szerzett labdát, aki Csizmadia Zoltánnak adta tovább, ő három embert lecselezve a már az alapvonalnál járó Gyurácznak passzolt ki, a labda egyből visszament, és a második hullámban érkező csapatkapitány egyben házi gólkirály Kovács Béla talált kapuba (1–0). Az Érdi VSE edzője, Limperger Zsolt hamar bemelegíteni küldte a védekező középpályás Kónya Benjámint, és a gól után Denis Brkicset váltotta – mint később a tréner elmondta, stabilizálni kellett a középpályát. A 35. percben éppen a csereként beállt Kónya növelhette volna az előnyt, ám föléfejelt.

bajnokcsapat2A 38. percben a vendégek védője egy hosszú íveléssel indította a csatár Tárkányit, vele az ezen a meccsen jobb futóként játszó Balázsovics Máté futott, de a tizenhatoson belül nem merte bántani Tárkányit, aki a hosszúba lőtt – Kertész azt hihette, hogy a lövés elkerüli a kaput, mert nem mozdult rá a lövésre (1–1). Az egyenlítés még bajnoki címet ért az Érdi VSE csapatának, ám a 44. percben a vendégek fordítani tudtak, ugyanis az érdi védelem nem lépett ki a Vecsés házi gólkirályára, Novák Mátyásra, aki 16 méterről lőtte ki a hosszú alsót (1–2).

Már említettük, hogy Balázsovics Mátét jobbhátvédként alkalmazta Limperger Zsolt, ám a fordulás után Cservenka Gergő érkezett Kupi Zoltán helyett, míg korábban Héray László váltotta Pintér Nikolaszt – ezek a cserék azért érdekesek, mert Cservenka beállásával Balázsovics a balszélső posztjába váltott, és az 59. percben három emberen is átjátszotta a labdát, majd a beadás után Héray László a kapunak háttal állva lőtt kapura, amit a vendégek hálóőre nem vett észre, így egyenlített az Érdi VSE. Héray gólja után a törzsszurkolókhoz kifutva ünnepelt.

A második félidő ezen gól kivételével nem a játékról szólt, a hazai szurkolóknak nem sok nyomdafestéket tűrő szavuk volt a játékvezetői hármashoz.

A 77. percben Héray eldönthette volna a bajnoki cím sorsát, de Botlik Dániel fölépaskolta a labdát, így egy szöglettel jöhettek a hazaiak, de az ilyenkor szokásos büntetőterületen belüli lökdösődésnél valamilyen szabálytalanságot szúrt ki Tamási Patrik játékvezető, és egyből piros lappal leküldte a hátvéd Ebedli Zoltánt, így a hajrára emberhátrányba kerültek Limperger Zsolték, akiket a „szívük vezérelt” és sikerült döntetlenre hozni a találkozót, amellyel megnyerték a bajnoki címet. Így jövőre az NB III-ban folytatják, függetlenül a következő két forduló eredményétől – igaz, azt még nem tudni melyik csoportban.

Would you like to replay the video?

A jövő

A tréner a mérkőzést követően elmondta, hogy nem lesz könnyű helyzete a csapatnak, hiszen jelen állás szerint az NB III nyugati csoportjában az élvonalból esik ki a Győri ETO, illetve Limperger szülővárosának csapata, a Lombard Pápa is, míg a tavaly még az első osztályban játszó Kaposvári Rákóczi, és a másodosztályú Csákvár is ott lesz. Jelen állás szerint a középcsoportban a most még a kilencedik helyen álló Kecskeméti TE és a Pécsi MFC is ebben az osztályban folytatja, mivel mindegyik csapatnak licencproblémája van, de másodfokon május 26-án dönt a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága, így akkor derül ki, hogy milyen csapatokkal kerülhet össze az Érdi VSE.

 

Érdi VSE – Vecsési FC 2–2 (1–2)

Ercsi úti sporttelep, 600 néző
Vezette: Tamási Patrik, asszisztensek: Szabados Bence, Volentics Erik

Érdi VSE: Kertész – Ebedli, Csiszár, Süveges – Balázsovics (Takács Máté, 88. p.), Kupi (Cservenka, 46. p.), Pintér Nikolasz (Héray, 55. p.), Csizmadia, Brkics (Kónya, 30.p) – Kovács Béla, Gyurácz (Ország, 81. p.)
Edző: Limperger Zsolt
Vecsési FC: Botlik – Molnár Dániel, Bruckner, Király András, Radnai – Kiss Krisztián, Molnár István – Tárkányi, Petruska, Czimmermann – Novák Mátyás
Edző: Urbán Flórián
Gólszerzők: Kovács Béla (29. perc), Héray (59. p.), ill. Tárkányi (38. p.), Novák Mátyás (44. p.)

Címkék