Sportágválasztó 2015 – A sport legyen a Tied!

A sport legyen a Tied! program átfogó célja, hogy segítsen a gyerekeknek megtalálni kedvenc sportágukat. Az Érd Arénában helyi és környékbeli iskolák tanulói is kaptak meghívást a programsorozat 12. állomására, ahol összesen több mint 1000 diák próbálhatta ki testközelből a különböző sportágakat.

Hasonló tartalmaink:

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának államtitkára mondta el az áprilisban elindult rendezvénysorozat célját, miszerint minden gyermek találja meg a hozzá legjobban illő sportot, mivel a kipróbálható sportok mindegyike olimpiai sportág, ezért nem titkolt cél az utánpótlás-nevelés sem. A program érdi állomását T. Mészáros András polgármester nyitotta meg, majd Balogh Gábor, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.

sportagvalaszto_2015Az ország összes megyeszékhelyén, Pest megyében pedig Érden és Vácon is lehetőségük nyílt a gyerekeknek több sport kipróbálására. Az Érd Arénában több, mint 1000 diák próbálhatta ki az olyan sportokat, mint kajak-kenu, lövészet, röplabda, kosárlabda, birkózás, vívás, vagy éppen a torna.

Pál Balázs, A sport legyen a Tied! programvezetője elmondta, hogy vannak olyan sportok, amelyek speciális eszközöket igényelnek, ezeknek kipróbálására az iskolai testnevelés óra keretében nincs lehetőség, ezért is jók ezek az alkalmak, mert lehetőséget biztosítanak a tenisz, a küzdősportok vagy például a torna megtapasztalására.

Would you like to replay the video?

A Sport Legyen a Tied! programsorozat már így is sok diákot elért, de a megyei események csak egy fejezete a teljes programnak, hiszen a 2015/16-os tanév első félévében több mint 200 további bemutató esemény lesz általános iskolákban. A megyei eseménysorozat május 29-én Debrecenben folytatódik, majd június 3-án a Veszprém Arénában ér véget.

Címkék