Egymilliós eszközcsomagot kapott két érdi iskola

„A Sport legyen a tied” program keretén belül két érdi iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Bolyai János Általános Iskola együtt összesen közel egymillió forintos eszközcsomagot kapott.

Hasonló tartalmaink:

„A Sport legyen a tied” programba a Delta RSE Érd javaslatára két érdi közoktatási intézmény részesült a támogatásban, mely során a Bolyai János Általános Iskola 537 000 forint, a Vörösmarty Mihály Gimnázium pedig 442 000 forint értékben kapott a röplabda népszerűsítéséhez szükséges felszereléseket. Az eszközcsomagot Emberi Erőforrások Minisztériuma adta, a Magyar Diáksport Szövetség vezényelte és a Magyar Röplabda Szövetség ajánlotta ki.

„Három olimpián volt szerencsém Magyarországot képviselni szeretett sportágamban, az öttusában, emiatt is nagyon boldog vagyok, hogy a diáksport szövetségen belül olyan programokat valósíthatunk meg, amelyek a mozgást helyezik fókuszba.” – kezdte Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

A szervezet első embere emlékeztetett: az MDSZ az elmúlt időszakban már közel húszezer diáknak mutatott be tradicionális magyar sikersportágakat. Érd városa egy nagyon sportszerető város, de azért is különleges ez a mostani esemény, mert a röplabda sportága fejlődni fog az iskolai testnevelés tekintetében, a nemzeti alaptanterv szerves részét fogja képezni.

A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt úgy fogalmazott: nagy örömére szolgál, hogy itt lehet az érdi Bolyai János Általános Iskolában, hiszen Érd városa a röplabdának is nagyon kedves helyszín, az elmúlt években a női röplabda-válogatott rendre itt lépett pályára hazai környezetben.

A főtitkár elmondta továbbá, hogy az elmúlt két évben előbb százhúsz, majd kilencven ilyen jellegű eszközcsomagot adtak át általános iskoláknak. „Reméljük, hogy ugyanilyen jó kezekbe kerül ez az összességében kétszáztíz eszközcsomag, mint itt Érden, hiszen nem csak az iskoláknak, hanem az egyesületeknek is igyekszünk ezzel segíteni. Itt pedig a Delta RSE Érd egy nagyon jó bázis és képzőközpont.” – hangsúlyozta Ludvig Zsolt.

Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere szerint a mostani eszközcsomag egy befektetés is egyben, merthogy az érdi önkormányzat részéről megtesznek mindent annak érdekében, hogy a sportolók feltételei javuljanak. „Talán nem véletlen az, hogy egyre többször halljuk a röplabdaszövetség részéről, hogy Érd a röplabda magyarországi otthona. Igyekszünk ezért a következő években is tenni.” – emelte ki az alpolgármester.

Szilasné Mészáros Judit, a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója is köszönetét fejezte ki az MRSZ-nek és az MDSZ-nek, valamint a Delta RSE Érdnek. A gimnázium vezetője elmondta, a köznevelési intézmények legfontosabb célja a szellemi táplálékon túl, hogy testi hátteret is tudjanak biztosítani. Az igazgató bízik benne, hogy a KLIK, Érd városa és a Nemzeti Sportközpontok támogatásából megvalósuló, januárra a gimnázium udvarán elkészülő tornacsarnok remek bázisa lesz az érdi röplabdázóknak.

Az intézmények az eszközcsomagokkal labdákat, eredményjelzőket, bójákat, medicinlabdákat, hálókat, labdatartókat, mezeket, parkröplabda-szettet, koordinációs létrákat, antennákat vehettek át.

Címkék