Egy rendkívüli sport

Angliában, a sportág őshazájában már teljes értékű sportág a darts, amely a világ minden pontján egyre nagyobb térhódításon megy keresztül. Így Érden is, hiszen tavaly októberben jött létre az Érdi Cápák Darts Club. Az egyesület klubvezetőjével, Gyárfás Istvánnal Domonkos Bálint készített interjút.

Hasonló tartalmaink:

Mindenki megtalálja számításait. A darts alapvetően két nagy szakágra oszlik, a profik jellemzően steelben versenyeznek, de a sportághoz nélkülözhetetlen elem az úgynevezett soft műfaj is.

Kell a matek. Kell a matekhoz. A darts szinte mindent fejleszt, amellett, hogy egy bárki által űzhető sport, még sok mindenben előreléphet. Az egyik elengedhetetlen pillér azonban a fejszámolás és talán épp ezért volt terv, hogy bekerül a mindennapi oktatásba a sportág.

Egy éve alakult meg az Érdi Cápák Darts Club, amely már számos háziversenyt szervezett és több egyéb országos és budapesti bajnokságban is szerepelt.

Egyre feljebb. Ugyan még nagy a lemaradás a nemzetközi elithez képest, de azért vannak nemzetközi sikerei a magyar dartsnak.

Bárki jöhet. A dartsban nem csak a versenyek körüli atmoszféra és hangulat magával ragadó, hanem az is, hogy bárki elkezdheti szinte kortól vagy nemtől függetlenül. De mégis mi kell ahhoz, hogy komoly versenyző váljon belőle?

A Fogócska SE alatt működő Érdi Cápák Darts Club keddenként és csütörtökönként várja az érdeklődőket a Riminyáki úti klubhelyiségében.

Címkék