A címvédő nyilai voltak a legpontosabbak

Székely Pál győzelmével zárult a steel egyéni darts országos bajnokság érdi fordulója. A honi pontvadászat negyedik játéknapjának az Érd Aréna adott otthont. A szombati bajnoki fordulóra mintegy kétszáz versenyző nevezett, zömében férfiak, de összejött egy körülbelül húszfős női mezőny is.

Hasonló tartalmaink:

A hazai élvonal színe-java megjelent az ob-fordulón, így a 2016. évi sorozat bajnoka, Székely Pál, a legutóbbi játéknap nyertese, Takács Gábor, vagy a hölgyek mezőnyében a friss korosztályos Európa-bajnok Czipó Vivien is megmutatta tudását Érden.

A steel, azaz fémhegyű nyilakkal játszott 501-es, dupla kiszállós verseny fináléját az elmúlt fordulókban megszokott Székely-Takács kettős vívta. Előbbi darts játékos kijavította a legutóbbi versenyen látott, leginkább mentális okokkal magyarázott hibáit és legyőzte legnagyobb riválisát. Ezzel Székely Pál az első öt bajnoki fordulóból négyet megnyert, Takács Gábornak pedig egyelőre be kell érnie a békéscsabai tornagyőzelemmel. Az osztott harmadik helyezésnek Szabados Attila és Kovács Patrik örülhetett.

A nőknél a soft Európa-bajnok és az Austrian Open győztese, Czipó Vivien diadalmaskodott, a döntőben Kiss Viktóriát verte magabiztosan. Horváth Klaudia és Németh Éva egyaránt bronzérmes lett.

A 4. forduló eredményei:
Férfiak:
1. Székely Pál – Soul DC
2. Takács Gábor – DÖ-MIK DC
3. Szabados Attila – Pestújhelyi DC
3. Kovács Patrik – Sport DC

Nők:
1. Czipó Vivien – Sport DC
2. Kiss Viktória – Sport DC
3. Horváth Klaudia – Győri DC
3. Németh Éva – BEAC

Az országos bajnokság soros állomásán a helyi Érdi Cápák sportolóinak is lehetett szurkolni, akik tisztességgel helyt álltak a nívós mezőnyben, de a dobogós helyezésekbe nem tudtak beleszólni.

Vasárnap nemzetközi selejtezőt rendeztek a dartsosok, a helyszín ugyancsak az Érd Aréna volt. A 2017. évi Winmau Masters-t Nagy-Britanniában rendezik, amelyre a Magyar Darts Szövetség szabadkártyákat kapott. Ezen indulási jogokat volt hivatott eldönteni a mostani kvalifikációs verseny. Végül négy felnőtt és két ifjúsági férfi, valamint két hölgy játékos biztosította be helyét a nemzetközi torna indulói közé.

Férfiak:
Őri József – Smile DC
Székely Pál – Soul DC
Takács Gábor – DÖ-MIK DC
Mucsi Attila – Aktív Stúdió

Nők:
Ihász Veronika – Győri DC
Bogár Alexandra – Cívis DSE

Ifjúsági fiúk:
Nagy Barnabás – Darányi KSE
Honti Márk – Piliscsabai SC

 

Címkék