Kijutna az olimpiára Tátrai Nikolett

Ifjúsági olimpiai selejtezőre készül Tátrai Nikolett. Az érdi strandröplabdázó Tóth-Lakits Petra oldalán egyedüli magyar női párosként száll harcba a továbbjutásért a júliusi versenyen.

Hasonló tartalmaink:

Gőzerővel készül Tátrai Nikolett, a Delta Röplabda Sportegyesület Érd strandröplabdázója a július 14-én kezdődő siófoki Satellite tornára, ahol Tóth-Lakits Petrával egyedüli magyar duóként képviselik hazánkat az U18-as lány korosztályban. A nemzetközi kvalifikációs verseny első két helyezettje továbbjut a következő körbe, melynek végső célja a 2018. évi, Argentínában tartandó ifjúsági olimpián való részvétel. „Nagyon várom a selejtezőt és nagyon szeretnék már játszani. Rengeteget készülünk erre és remélem, hogy jó eredményeket érünk el. Szeretnék kijutni a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, és ez nagyon motivál engem. Igyekszem mindent megtenni a célért, ha beleszakadok is.” – nyilatkozta Tátrai Nikolett, az érdi Delta utánpótlás válogatott sportolója.

A Tátrai–Tóth-Lakits kettőst Buday Balázs, a korosztályos válogatott edzője készíti fel. Napi két tréninggel készülnek a lányok.

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen látni lehet majd, hogy a nemzetközi porondon hogy játszanak más játékosok. Nagy tanulság lesz ez számunkra, és már csak a látványból is átveszi az ember, hogy miként kell mozogni. Azt is láthatjuk majd, hogy hova lehet még fejlődni és hova kell még fejlődni. Szerintem nagyon jó meccseket fogunk játszani, kiváltképpen azért, mert ez utánpótlás verseny, itt még nincsenek olyan óriási különbségek, és remélem, hogy lesz némi esélyünk is.” – osztotta meg lapunkkal előzetes várakozásait Tóth-Lakits Petra, a strandröplabda-páros másik tagja.

Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra természetesen a hazai versenysorozatokban is homokra lép a nemzetközi viadalok mellett. A korosztályos eseményeken túl próbára teszik tudásukat és ügyességüket a felnőtt strandröplabda országos bajnokságban is.

Fotó: Tátrai Nikolett (fehér felső) és Tóth-Lakits Petra a fővárosi BME sportközpontjában tréningezik
Fotó: Pecsuvácz Péter

Címkék