Megnyerte élete első felnőtt meccsét!

A Budaörsi Box Club először rendezett Pofonpartit termében, ahol a Pest megyei régió ökölvívó léptek szorítóba. Az Érdi Box Klub sportolója, a 91 kilogrammos súlycsoportban érdekelt másodéves ifi versenyző, Csóka Roland betöltötte már a 18. életévét, így a felnőttek között is indulhatott és győzött.

Hasonló tartalmaink:

Csóka Roland idén először az Érdi Napokon rendezett Pofonpartin lépett szorítóba, hiszen egy kisebb kihagyás volt pályafutásában, ám azóta többször is megmutatta magát, például a női országos bajnokság harmadik napján a lányok versenye előtt egy edzőmeccset is vívott. A budaörsi pofonparti idei második hivatalos mérkőzése, de első felnőtt versenye volt, ahol egy harmincéves kőbányai öklöző ellen bokszolt és nyert.

„Nagyon szépen bokszolt ellene, ahhoz képest pedig főleg, hogy milyen nagy volt a korkülönbség köztük. Ellenfele már egy kifejlett, felnőtt csontozatú ökölvívó, Roli pedig még csak tizennyolc éves, de betartotta a taktikai utasításokat. Persze kell majd még fejlődni, de ez most még a felnőtt magyar bajnokság előtt nagyon jó felhozó meccs volt.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

„Rolinak kimaradt egy időszak a pályafutásából, ezért úgy gondolom, hogy ahhoz képest egy jó visszatérés volt a mostani. Remélem, hogy a felnőtt országos bajnokságon is jól fog szerepelni és egy bronzéremnek már nagyon örülnénk elsőéves felnőttként” – jegyezte meg Dobrádi Zsolt.

A férfi felnőtt ökölvívó országos bajnokságot december 7-10. között rendezik a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

(fotó: Irmai Zsófia Photography)

Címkék