Szigetvári Bendegúz országos bajnok!

Az Érdi Box Klub 57 kilogrammos ökölvívója lett a junior magyar bajnok a Gyöngyösön rendezett országos bajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Két öklözővel, a serdülőktől idén a juniorok közé lépő Szigetvári Bendegúzzal, illetve Dragonya Dáviddal vett részt a gyöngyösi ob-n az Érdi Box Klub. A háromnapos viadalon az 57 kilogrammosok súlycsoportjában Szigetvári Bendegúz kiemeltként az első napon a mohácsi Szerletics Dávid ellen egyhangú pontozással győzött. Majd a másodikon a szombathelyi Muhovits Milánt szoros mérkőzésen győzte le, így a döntőben a Madárfészek-Ali Box Club versenyzőjével, Nagy Dominikkal találkozott, akit legyőzött, így a tavalyi serdülőknél szerzett ezüstérem után egy korcsoporttal feljebb már aranyérmes lett! A bajnoki cím mellett pedig a válogatott első számú tagja lett, így ott lehet az októberi, az oroszországi Anapában rendezett Európa-bajnokságon is!

– Az összes mérkőzése nagyon jó volt, még a junior bajnokság alatt is látszott rajta, hogy folyamatosan fejlődik, szóval napról napra jobb volt. Ugyanígy az eddigi mérkőzései és a felkészülés során is láttam rajta az előrelépést és megcsinálta azt, amit kértünk. Nagyon büszkék vagyunk rá, mert mindent megtett és fejben is nagyon ott volt! – mondta Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője Szigetvári Bendegúzról, akit szülei is nagy erőkkel támogattak az országos bajnoki címig vezető úton. Azonban Szigetvári Bendegúznak nem jutott túl sok pihenő az ob-t követően, hiszen szeptember 18-án már utazik is tovább a válogatott tatai edzőtáborába, ahol gőzerővel készül a közelgő kontinensviadalra.

Az ökölvívás versenyzői világát még ízlelő Dragonya Dávid a juniorok 70 kilós súlycsoportjában harmadik mérkőzését vívta a gyöngyösi viadal első napján, ahol az Angliában élő, a Tápiómente színeiben induló Sztojka Ferdinánddal csapott össze, aki tavaly, a serdülő Eb-n ezüstérmet szerzett. Az érdi bokszoló odatette magát, ugyan kikapott, de biztató teljesítményével nem csak edzőjét, hanem a válogatott szakvezetését is meggyőzte.

– Dávidnak ez még csak a harmadik mérkőzése volt, hiszen ugyan már több mint két éve lejár hozzánk edzeni, de a sportorvosijának csúszása miatt nem tudott versenyezni. Mivel nem volt kiemelt, értelemszerűen olyannal bokszolt, aki kiemelt volt. Mindenki azt gondolta az edzők közül, hogy pár perc és vége. Ellenben úgy jöttünk le a végén, hogy menetet is nyertünk és nagyon szoros mérkőzés volt. Utána mindenki csodálkozott, milyen szorosat bokszoltak. Ha Dávidnak kicsit több rutinja van, biztos vagyok benne, hogy tovább tudott volna lépni – fogalmazott Dobrádi Zsolt, aki elmondta azt is, hogy Dragonya Dávidot a válogatott vezetése meghívta a korosztályos csapat tatai edzőtáborába is, ahol újabb hasznos tapasztalatokat szerezhet.

Az Érdi Box Klub a junior Eb-t követően Magyarországon legközelebb október 24-én versenyez, amikor Kaposváron rendezik a serdülők országos bajnokságát, s az érdieket az 56 kilósok között Sipos Richárd képviseli.

Fotó: Irmai Zsófia (archív)

Címkék