Egy arany-, két ezüstérem Kőszegről

Az Érdi Box Klub mindhárom ökölvívójának nyakába érem került a Kőszegen rendezett 10. Ostrom Kupán.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉBK ismét három öklözővel, a juniorok 57 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt, jelenleg a junior válogatott edzőtáborában készülő Szigetvári Bendegúzzal, a junior 70 kilós Dragonya Dáviddal, illetve a serdülők 56 kilogrammos kategóriájában induló Sipos Richárddal lépett szorítóba a kőszegi Ostrom Kupán.

– Ricsi nagyon szoros mérkőzésen, megosztott pontozással kapott ki a döntőben ellenfelétől, de nagyon ügyes volt – mondta az ezüstérmesként végző Siposról Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

A válogatottal egy szerbiai nemzetközi versenyre készülő Szigetvári Bendegúz a kétnapos viadal első napján kikapott soproni riválisától.

– Sajnos, vereséget szenvedett, de olyan jó mérkőzés volt, hogy a válogatottban továbbra is számítanak rá. Ellenfele tavaly 48 kilóban magyar bajnok volt, szóval két nagyon tehetséges ökölvívó csapott össze. Ez a meccs is szoros volt, egy kicsit többet kellett volna tennie Bendinek, de az is lehet, hogy az előző heti napi három edzés hirtelen sok volt neki, de nagyon fontos mérkőzés volt ez a magyar bajnokság előtt. Reméljük, hogy a nemzetközi verseny is hasznos lesz és a magyar bajnokságot megnyerve – reméljük, hogy így lesz – az Európa-bajnokságon is jól fog szerepelni – tekintett vissza és már előre is az ezüstérmet szerző Szigetvári Bendegúzzal kapcsolatban Dobrádi.

A harmadik érdi, Dragonya Dávid második éles mérkőzését vívta Kőszegen, ahol KSI-s bokszolóval nézett farkasszemet a fináléban.

– Kiélezett meccs volt. Annak ellenére, hogy ellenfelének jóval több meccse volt, mint Dávidnak, Dávid kezét emelték a magasba. Az utolsó menetben nagyon szépen eltalálta ellenfele állát, akinek még a foggumija is kiesett és ez is segített, hogy az utolsó menetet megnyerje. Büszke vagyok rá, második meccsén szépen és higgadtan bokszolt – jegyezte meg az aranyérmes Dragonyáról a vezetőedző, hozzátéve, látszik, hogy versenyzője már két éve lejár edzésre, de a meccsrutin még hiányzik.

A tervek szerint az érdiek legközelebb szeptember 12. és 15. között a junior korosztály számára rendezett országos bajnokságon lépnek szorítóba Gyöngyösön, majd a serdülők magyar bajnokságát október 24. és 27. között tartják várhatóan Kaposváron.

Címkék