Már csak pár napig hasznáhatjuk a Szép Kártyát

A Szép Kártyát 2011 óta úgy szabályozza a jogszabály, hogy a juttatás követő második év május 31-én a nem felhasznált összeg június 1-jén 00:00-kor lekerül a számláról – tájékoztatott Lehoczki László, az MKB Bank Szép Kártyáért felelős vezetője.

Hasonló tartalmaink:

A számláról lekerülő összeget munkáltatónként összesítve a juttató munkáltató kapja vissza május 31-t követő egy hónapon belül. Ha Szép Kártyával fizetünk valahol, akkor mindig a legrégebben a számlára érkező összeget használjuk fel, ezáltal a jelenleg kártyán maradt összeg a „legújabb”, így amely összeget 2014-ben vagy 2015-ben kaptuk, az május 31. után is megmarad – csak az azelőtti összeg vész el.

Honnan tájékozódhatunk?

Ha 2013-ban kapott Szép Kártyát, vagy esetleg nem emlékszik rá, hogy mikor, akkor utána nézhet a kibocsájtó bank honlapján – ahol azt is megtudhatja, mikor mekkora összeget kapott. Lehoczki László felhívta a figyelmet arra, hogy még most érdemes elkölteni a 2013-as megmaradt összeget.

Mire használhatjuk fel?

A Szép Kártyán az összeg három „zsebre” van felosztva, így a szállás, amely elsősorban nyaralásra fordítható, van az étkezési, amely  étkezésre, melegételre fordítható, illetve van a szabadidős. Lehoczki ennek kapcsán kiemelte, hogy ha Szép Kártyával fizetünk, akkor ez bármelyik zsebet terhelheti, így bővül a lehetőségek köre, ami lehetővé teszi a szélesebb felhasználást.

Az MKB Bank Szép Kártyáért felelős vezetőjével készült interjúnkat meghallgathatja itt!

Címkék