Röplabda: karnyújtásnyira a dobogó

A Delta Röplabda Sportegyesület U18-as csapata lejátszotta utolsó mérkőzését a Pest Megyei Régiós Bajnokságban, ahol rendkívül sima győzelmet aratott az UTE ellen.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdligeti Általános Iskolában rendezett fordulóban az U14-es csapat az Újpesti TE-t 3:0-ra, majd a Dunakanyart 3:1-re verte, amellyel bronzérmet ünnepelhetett, és a harmadik hely három év alatt második bronzérmük a deltásoknak, míg tavaly ezüstöt szereztek.

Az U14-esek után az U18 lépett pályára szintén az Újpest ellen, amely csupán egy kezdősornyi játékossal érkezett – azt nem tudni, hogy ez-e a teljes kerete a fővárosiaknak, annyi viszont bizonyos, hogy nem sok esélyük volt, látva az érdiek kezdését, merthogy az első kilenc nyitásból egyet sem tudtak fogadni a vendégek, míg a tizedik nyitást már ugyan vissza tudták tenni a hálón túlra, ebből sem sikerül pontot szerezniük, hanem csak 18:0 után. Igaz, akkor sem saját érdemükből érték el első pontjaikat, mert a hálón megakadt labda megzavarta a Deltát, ám az első játszmát így is 25:4-re nyerték Dömötör-Mátrai Beáta növendékei.

Látva az erőviszonyokat és tudva, hogy gyereknap volt vasárnap a vezetőedző szabad kezet adott lányainak, és több poszton is kipróbálhatták magukat – a forgási- és helytartási szabályokat betartva. Ennek eredményeképp gyakran még az edző sem tudta, hogy kinek mi a feladata, így történhetett, hogy ebben a játszmában duplaannyi, nyolc pontot értek el a vendégek, amely még mindig nagyon kevés volt.

Az utolsó játszmában 9:5-ös állásnál megszerezte ténylegesen saját érdemből származó pontjait az Újpest egy lecsapás után, mivel az ezt megelőző tizenhat pont a Delta valamilyen technikai hibája után született, sőt annyira belejöttek az újpestiek, hogy még háromszor is tudtak önerőből pontot tenni a táblára, ennek ellenére a mindent eldöntő játszmát 25:12-re nyerte a Delta, amellyel jelen állás szerint harmadik helyen áll a régiós bajnokságban, ám a Tatabánya is ebben a sorozatban indul, és több elmaradt meccse is van, és abban az esetben, ha szettveszteség nélkül hozza a meccseit a komáromi gárda, akkor a Delta visszacsúszik a negyedik helyre.

A Delta–UTE meccset követően a Tatabányával (de legfőképpen önmagukkal) is megküzdöttek a fővárosi lila-fehérek, ám a Tatabányánál nagy volt a motiváció, mert ahogy az edzőjük mondta, 18 órára szeretne hazaérni Érdről, hogy otthonról nézze a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét, melyen az MKB-MVM Veszprém csapott össze a Barcelonával.
A mérkőzés lerendezésére így nem volt sok ideje a tatabányaiaknak, ám magabiztos, 3:0-s győzelmével 25 perc alatt nyertek, így már17 óra előtt útnak indulhattak. Azt nem tudjuk, hogy az edző végül hazaért-e a döntőre, de annyi bizonyos, hogy az MKB-MVM Veszprém 28–23-as vereséget szenvedett, amely egy újabb szintlépés volt a bakonyiaknak a nemzetközi porondon.

Mestermérleg

Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE vezetőedzője

– Nagyon könnyű meccs volt, az első szettet 25:4-re tudtunk nyerni, és mivel gyermeknap volt, a lányok többször említették, hogy szeretnék több poszton is kipróbálni magukat, úgyhogy ezt megengedtem nekik,és a vége az lett, hogy én sem tudtam sokszor, hogy ki milyen pozícióban áll fel, mert a forgás- és helytartási- szabályokat be kellett tartani, ezáltal a játékvezetőnek is nehéz dolga volt, de így is szépen megoldották a lányok, és ehhez gratulálok nekik! A mostani eredmény is már egy előrelépés az előző évekhez képest, mert akkor a 6-7. helyek között végeztük a régiós bajnokságban. Terveink szerint két év múlva az NB II-ben induljunk ezzel a társasággal, akik akkorra már beleerősödnek és felnőnek a felnőtt mezőnyhöz. Jövőre az Országos Ifjúsági Kupán indulunk.

Delta RSE – UTE 3:0 (25:4, 25:8, 25:12)

Érdligeti Általános Iskola, Túr utca, 40 néző
Delta RSE: Gál Vivien, Marady Fanni, Végh Angéla, Laub Regina, Veres Kata, Horváth Réka
Cserék: Tátrai Nikolett, Király Olívia, Tóth Franciska.
UTE: Rusznák Renáta, Lakatos Katinka, Márkus Eszter, Inczédi Ivett, Farkas Barbara, Czigány Lilla

Címkék