Tyúkokkal a környezetvédelemért

Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezéssel akciót hirdetett az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. Az akció keretében 1350 tyúkot osztottak szét, azzal a céllal, hogy csökkentsék a zöldhulladék mennyiségét.

Hasonló tartalmaink:

Csütörtökön és pénteken a Bábolna Takarmány Kft. érdi telephelyén vehették át a tyúkokat, azok, akik korábban az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán jelentkeztek a Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű akcióra. A kezdeményezés célja, hogy csökkentsék a zöldhulladék-mennyiséget, ami egyébként a lerakóba vagy a komposztálóba kerülne.

Azok az érdi illetve diósdi lakosok igényelhették a jószágokat, akiknek nincs díjfizetési tartozásuk az ÉTH felé. A két nap alatt 1350 baromfit osztottak szét, az igénylők többsége 5 szárnyast vihetett haza, teljesen ingyen.

Miután a tyúkokat átvették az újdonsült tulajdonosok, mindenki saját maga köteles gondoskodni róluk, és megfelelő körülmények között tartani. A szerződés értelmében egy évig nem vághatják le a jószágokat.

A kezdeményes egyedülálló és a látottak alapján nagy érdeklődés kísérte. Amennyiben a Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű akció beváltja a hozzáfűzött reményeket és ezáltal valóban csökkenthető a zöldhulladék mennyisége, akkor jövőre is meghirdetik az akciót. 

Would you like to replay the video?
Címkék