Átadták az ÉTH központi ügyfélszolgálatát

Néhány hete már a Diósdi út 29-ben található lakóház aljában várja ügyfeleit az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. Az ügyfélszolgálat korábban a Sas utcai telephelyen működött, de mivel az ÉTH régiós közszolgáltatóvá vált a múlt évben, a korábbi százezer főről, kétszáznegyvenezerre növekedett az ellátottak száma.

Hasonló tartalmaink:

A Dió Lakópark aljában található irodaház közel kétszáz négyzetméteres. Ide költözött az ügyfélszolgálat mellett a könyvelési és pénzügyi részleg, a termelés, a diszpécserek és az irányítást végző munkatársak pedig a Sas utcában maradtak. Pató Simon a cég vezetője elmondta, elképzelhető, hogy az átalakulás további érdi munkahelyeket eredményez, ugyanis a feladatok minden nap növekednek, és újabb feladatokkal bízza meg az ÉTH-t a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Mint ismert 2017. február 28-án megalakult az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás. A Pest megyei régióban mintegy 400 ezer lakos közszolgáltatással történő ellátása a cél, aminek központja Érd. A döntés hátterében az állt, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., mint a hulladékgazdálkodási feladatellátás szakmai irányítója, az önkormányzatok szoros együttműködésén alapuló regionális hulladékgazdálkodási rendszer kidolgozását határozta el, melynek alapvető célja, hogy a szétszórt és gyakran nem kellően ellenőrzött hulladékkezelési tevékenység színvonalát, valamint a környezet minőségét javítsa.

Az átadó alkalmából megjelent T. Mészáros András polgármester is, aki üdvözölte, hogy a városközpontba tudták hozni az ÉTH ügyfélszolgálatát. A városvezető úgy fogalmazott: a létrejött társulás és az ellátott közel háromszázezer ember megérdemli a magas színvonalú kényelmes ellátást. – A lakók talán nagyon helyesen a mindennapok során csak annyit érzékelnek, hogy elviszik tőlük a szemetet, de ez mögött egy nagyon komoly gazdasági és műszaki potenciál húzódik, amelyet szeretnénk még tovább fejleszteni. Olyan pályázatokon indulunk, amelyek lehetővé teszik majd, hogy Érd határában, a külterületen egy komplex hulladékválogatót építhessünk, amely lehetővé teszi, hogy felszámoljuk az illegális szemétlerakást, s ahol az újrahasznosítást is meg tudjuk valósítani – húzta alá.

Kiemelte: - Érden nemcsak gyűjteni szeretnénk a hulladékot, hogy aztán valahol másutt lerakjuk, hanem szeretnénk létrehozni egy olyan hulladékhasznosító művet, amely ennek a kistérségnek minden, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémáját meg tudja majd oldani idővel.

Pató Simon, az ÉTH cégvezetője elmondta: régiónkban egy ember 307 kiló szilárd hulladékot termel évente. Ebből 21,5 kilót kell szelektíven gyűjteni, a többi a lerakóba kerül (ebbe a számba a zöldhulladék nem tartozik bele). A most induló projektnek köszönhetően, a 12 ezer tonna kapacitású feldolgozó rendszer segítségével, megháromszorozódik majd a szelektíven visszagyűjtött mennyiség – ráadásul az üveghulladékot is visszagyűjtik majd.

– Az ÉTH mindig is élen járt, és élen is szeretne járni a hulladékgazdálkodás területén – hangsúlyozta Pató Simon.

Az ügyfélszolgálat gyermekbarát részleggel hétfőnként 8 és 20 óra között, szerdánként 8 és 16 óra között, valamint péntekenként 8 és 12 óra között várja az ügyfeleket. A többi napon (kedd, csütörtök, hétvége) zárva tart.

 

Címkék