Rekordot döntött az Érdi VSE

A labdarúgó Pest Megyei első osztály, utolsó, 30. fordulójában az Érdi VSE csapata hazai pályán fogadta, és győzte le 2–0-ra a Nagykőrösi Kinizsi TL FC-t.

Mivel már a 28. fordulóban szerzett Vecsés elleni egy pontjával biztosan bajnok volt az érdi gárda, az utolsó hazai mérkőzésnek nem volt tétje számukra, hiszen előnyük behozhatatlan volt.

Limperger Zsolt a megszokott kedő tizenegyhez képest egy-két poszton változtatott a Nagykőrös ellen, ugyanis a 39. életévében járó Jakab Árpád visszavonul, ezért ezen a meccsen az ő karján villogott ta csapatkapitányi karszalag. Jakab Árpád Százhalombattán kezdte pályafutását, ahonnan a BKV Előre következett, majd ismét viszatért a battaiakhoz, mígnem 2008-ban az Érdi VSE csapatához szerződött. Jakab 201 alkalommal lépett pályára, melyből 165-ször kezdőként számolt vele aktuális edzője, és ez alatt 13 gólt, négy öngólt, 41 sárga lapot és három piros lapot jegyeztek a játékvezetők az ő neve mellé – a Nagykőrös ellen a 12. percben cserélte le a rutinos hátvédet Limperger Zsolt.

Az első félidő egyébként óriási mezőnyfölényt mutatott az érdiek javára, ám ez inkább puhatolózásnak látszott, hiszen kevés ígéretes akciót láthattunk. A hőség miatt aztán Fábián Mihály játékvezető a hőség miatt kihasználta az ilyenkor bevett szokást, és mindkét félidőben ivószünetet rendelt el. Jól is jött a félidei szusszanás az érdieknek, és a mésodik félidőben már góllá érett a két csapat közti játéktudásbeli különbség, mikor Kovács Béla, (az állandó) csapatkapitány az 55. percben megszerezte a vezetést, majd a „csodacsere” Héray László ismét alkotott (az elmúlt szezonban több alkalommal első labdaérintéseiből szerzett gólokat – a szerk.), és a 60. percben 2–0-ra növelte az érdi előnyt. Az utóbbi időben kisebb sérülések miatt formahanyatláson áteső Denisz Brkics is élt Limperger Zsolt bizalmával, és több veszélyes akció is tőle indult, ám a kétgólos előny után több gól már nem született, így jó szájízzel vehették át Pest Megye bajnokának járó aranyérmüket és kupájukat az érdiek.

Would you like to replay the video?

Új rekord

Eddig az érdiek a harmincfordulós rendszerben a legjobb esetben 68 pontot szereztek egy szezon alatt, és mivel a forduló előtt 67 ponttal álltak, és nyertek, így az új, 70 pontos eredmény a csúcs.
Az Érdi VSE 21 győzelemmel, hét döntetlennel és két vereséggel zárta a megye 1-et, ez alatt 82 gól lőtt, míg 26-ot kapott.

A házi góllövőlista élén a 15 meccsen 18-szor eredményes, ám télen Angliába távozó Denis Samuel Obot végzett, de Kovács Béla 15 góljával is kulcsszerepet vállalt, valamint Gyurácz Bálint tizenegy gólja is figyelemre méltó. Mi több, Héray László nyolc gólja is kiemelkedő, hiszen tizenkilencszer állt be csereként, és köztük van a Vecsés elleni bajnoki címet is érő találat.

A jövő

Korábban arról tájékoztatott az egyesület, hogy kevesen jelentkeztek az NB III 2015-2016-os szezonjára, ezért az Érdi VSE biztosan feljut a harmadosztály küzdelmeibe, ám azóta történt egy-két dolog, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség egy új, az élvonalban 12 csapatot foglalkoztató rendszert alakított ki, valamint több élvonalbeli klub (Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskeméti TE, Nyíregyháza Spartacus, Lombard Pápa) sem kapta meg az élvonalbeli tagsághoz szükséges rajtengedélyt, így ők a harmadosztályba lettek visszasorolva, és az új rendszer szerint az NB III (Nyugati, Közép és Keleti) csoportjai 20-20 csapatot indítanak, ezért a megyei osztályokból is fel kell tölteni azt, és ennek következményeképp többen is beadták kérelmüket a nemzeti bajnokságra, így lehet, hogy az Érdi VSE csapatának még osztályozót kell játszania a feljutáshoz – erről információink szerint szerdán születhet döntés.

 

Pest Megyei első osztály, utolsó, 30. forduló:
Érdi VSE–Nagykőrösi Kinizsi TL FC 2–0
Viadukt SE-Biatorbágy–Taksony SE 1–2
Törökbálinti TC–Üllő SE 1–2
Százhalombattai LK–Tura VSK 1–1
Tápiószecső FC–Pilisi LK-Legenda Sport 1–3
Pilisszentiván SE–Örkény SE 0–5
Hévízgyörki SC–Gödöllői SK 1–10
Dabas-Gyón FC–Vecsési FC 1–2

A környék bajnokai

A szomszédvár, Budaörs együttese nyerte meg az NB III Nyugati csoportját, miután az Albert Flórián vezette csapat 19 győzelemmel, hét döntetlennel és két vereséggel, tízpontos előnnyel nyerte a harmadosztályt a Győri ETO FC második csapata előtt. A budaörsieknél több korábbi érdi utánpótlásnevelés is játszik, csakúgy a Diósdi TC-Select csapatánál, amely harmadik helyen végzett az osztályban.

NB III, Nyugati csoport, 28., utolsó forduló:
Diósdi TC-SELECT–Balatonfüredi FC 4–3
Rákosmente KSK–Tököl VSK 3–2
Újbuda FC–Tatabánya FC 1–2

Bajban a Sóskút

A Pest Megyei másodosztály nyugati csoportjában a 14. utolsó előtti helyen végzett a Sóskúti SKE, miután hazai pályán a Leányfalu ellen 2–2-es döntetlent játszott, így a kiesés szélére sodródott. A Tárnok KSK sem remekelt, ők az utolsó körben a Pomáztól kaptak ki 3–1-re honi környezetben, így ők a tizenötcsapatos bajnokság 12. helyén zártak.

Pest Megyei másodosztály, nyugati csoport, 28., utolsó forduló:
Sóskút SKE–Leányfalu SE 2–2
Tárnok KSK–Pomáz-ICO SE 1–3

Pest Megyei harmadosztály, nyugati csoport, 28., utolsó forduló:
Az Érdi VSE második csapata a Pilisszentlászló SE otthonában gólzáporos találkozón 5–2-re nyert, így hetedik lett a tizenhárom csapatos bajnokságban.

Címkék