Aranyérmes az érdi strandröplabdapáros

Befejeződött az 1500 eurós összdíjazású Kispest Open elnevezésű A kategóriás strandröplabda-verseny. A nőknél Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina (Delta RSE) diadalmaskodott a fináléban a bajnoki címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter előtt. A férfiaknál szerb arany és bronzérem született, mindössze Leiszt Máté és Takács Gergely tudott befurakodni közéjük. 

Hasonló tartalmaink:

A hölgyeknél magyar uralom volt, mert az elődöntőben Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina viszonylag nagy csatában felülmúlta az első helyen kiemelt Romana Jurenkovát és Silvia Poszmikovát. A másik elődöntőben a bajnoki címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka ellen is folytatta menetelését, s nyert két játszmában. A szlovákok aztán a dobogóról is leszorultak, mert nagy csatában Józsáéktól is kikaptak, a döntő viszont érdekesen alakult: az első játszmában Lutterék, a másodikban pedig Dömötör-Mátraiék nyertek nagyon simán. Utóbbiak a döntő szett elején is elhúztak, s bár a bajnoki címvédő páros többször is felzárkózott, a hajrá a rutinosabb párosé lett, s vele együtt az aranyéremért járó 200 euró is.

A vasárnapi program a férfiak vigaszágának negyeddöntőjével kezdődött. Az egyik ágon a mindössze tizedik helyen kiemelt Jánossy Bálint és Molnár István egy végletekig szoros, háromjátszmás mérkőzésen győzött Meszlényi Tamás és Soós Izsák ellen. A másik meccsen Leiszt Máté és Takács Gergely viszont simán nyert Weczera Csaba és Zsembrovszky Dávid ellen. Előbbiek az elődöntőben – bár ezúttal is három játszmára kényszerítették ellenfelüket – már nem bírtak szerb riválisukkal. Nem így Leiszték, akik ugyancsak három szettben, de végül kivívták a fináléba kerülést a másik szerb duó ellen. Sajnos a helyosztókon már nem sok babér termett a mieinknek: Jánossyék ugyan csak 21:19-re vesztették el a második játszmát, Takácséknak pedig többször is labdájuk volt a fináléban a döntő szetthez, végül 26:24-re ők is alulmaradtak s be kellett érniük az ezüstéremmel.

A dobogósok, nők:

1. Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina (Delta RSE)
2. Lakatos Enikő (UTE), Lutter Eszter (Gödöllői RC)
3. Józsa Zsuzsanna, Szabó Dorka (UTE)

Férfiak:
1. Szrdjan Medan, Nenad Tatics (szerb)
2. Leiszt Máté, Takács Gergely (Kispest SE)
3. Djordje Klasnjics, Damjan Pusonjics (szerb)

 

hunvolley.hu

Címkék