NB III-ban az Érdi VSE!

Eldőlt, hogy nem kell osztályozót játszania az Érdi VSE labdarúgó csapatának, miután megnyerte a Pest Megyei Első Osztályt. Az eredeti kiírás szerint a megyei bajnok egy másik megye győztesével játszott volna az NB III-ba kerülésért. De Limperger Zsolt gárdájának nem lesz könnyű dolga: a nyugati pontvadászatba a licenchiány miatt olyan tradícionálisan nagy klub is visszaesett, mint például a Győri ETO FC. 

Hasonló tartalmaink:

Noha az NB III-ba kerülésért kevesen jelentkeztek, így az Érdi VSE azzal, hogy a Pest Megyei Első Osztályt megnyerte, bejutott – csakhogy időközben a Magyar Labdarúgó Szövetség egy új rendszert talált ki, mely szerint a harmadosztály három csoportja 20-20 egyesülettel indul útnak a 2015-2016-os szezonban. Limperger Zsolt úgy tájékoztatott, hogy úgy készülnek, hogy lesz osztályzó.

A Pest Megyei Labdarúgó szövetség oldalán közzétett hír szerint azonban a húsz (19 megye és a főváros) megyei I. osztályú bajnok közül csak tíz – licenccel is rendelkező – aranyérmes csapat kíván élni a feljutással, így nincs szükség osztályozóra, mind a tíz bajnok az NB III-as bajnokságba jutott. Mindez azt jelenti, hogy a Pest megyei I. osztályú felnőtt bajnokság győztese, az Érdi VSE számára is megnyílt az út az NB III-ba.

A pmlsz.hu információi szerint az alábbi városok csapatai indulnak az NB III-ban:

- Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun megye);
- Komló (Baranya megye);
- Tállya (Borsod-Abaúj-Zemplén megye);
- Pénzügyőr (Budapest);
- Hódmezővásárhely (Csongrád megye);
- Csorna (Győr-Moson-Sopron megye);
- Somoskőújfalu (Nógrád megye);
- Érd (Pest megye);
- Balatonlelle (Somogy megye);
- Andráshida (Zala megye).

A Paks II. (Tolna megyei bajnok) az NB I-es csapata jogán ugyancsak jogosult az NB III-ban indulni.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy az Érdi VSE melyik csoportba kerül, hiszen a Diósdi TC és a Budaörs földrajzi fekvésének ellenére a nyugati csoportban szerepel, míg a székesfehérvári Videoton FC második csapata a középcsoport küzdelmeiben vett részt idén.

Limperger Zsolt gárdájának nem lesz könnyű dolga, hiszen a nyugati pontvadászatban a licenchiány miatt olyan tradícionálisan nagy klub is visszaesett, mint a Győri ETO FC, ám Limperger nevelőegyesületével, a Pápával például nem kell számolni: dr. Áldozó Tamás úgy nyilatkozott, hogy a város önkormányzata a harmadosztályban nem támogatja a klubot, így valószínűleg a Veszprém megyei első-, vagy másodosztályban szerepelhet a jövőben

A középcsoportban sem lesz egyszerű az Érdi VSE-nek, hiszen ott a Pécsi MFC és a Kecskeméti TE is hasonló cipőben jár, mint a győriek, mert őket is a harmadik vonalba sorolták vissza licencproblémáik miatt.

Az NB III küzdelmei augusztus 3-án kezdődnek, és a megyei bajnokság 30 meccséhez képest jövőre 38 forduló lesz, valamint a Magyar Kupában is szerepelhetnek az érdiek.

Címkék