Malek Andrea: A daloknak gyógyító erejük van

Malek Andrea, színésznő, énekesnő a Gryllus Vilmos által zenésített Weöres Sándor versekkel lépett színpadra a Napfényes fesztiválon. Tudjuk róla, hogy sikeres énekesnő és színésznő – azt már kevésbé, hogy elkötelezett híve az egészséges életmódnak; az utóbbi években a spiritualitás útjára tért, igyekszik tudatosan élni – a szellemi és a földi értelemben egyaránt. 

Hasonló tartalmaink:

A Napfényes Fesztiválon hallhatuk koncertezni Malek Andreát a napokban. Afesztivál “Az egészség, egyensúly és teljesség felé” mottóval hirdette programját – utalva Weöres Sándor A teljesség felé című művére, melyet a költő így kezd:

“Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése. Az emberalkatban rejlő ős tudás lényegileg mindenkiben azonos, érvénye teljes. Az ős tudás az egyetlen alkalmas alap; ami rajta alapszik, ronthatatlan, ami elgondoláson alapszik, szétmálló. Az ős tudás végtelenül egyszerű, olyannyira, hogy szavakba nem is foglalható. Megegyezik vele minden, ami szükséges, nyugodt, szilárd; ellentétben van vele minden, ami csábító, izgága, hemzsegő. Tíz hadsereg, száz pénzesláda, ezer okirat védettje elpusztul; amit az ős tudás birtokosai minden segítség nélkül létrehoznak, megmarad. Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent
elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.”

Egy olyan fesztiválon fellépni, amelyet az útkeresők látogatnak, talán nem ugyanolyan, mint egy fellépés a sok közül – gondoltuk. Malek Andrea pedig már nem is először adott koncertet ennek a közönségnek. Így megkérdezük tőle, hogyan kötődik a spiritualitáshoz.

Malek Andreáról eddig elsősorban azt tudtuk, hogy színésznő és énekesnő, sok-sok musical, pop, jazz, sanzon és világzenei lemeze jelent meg. Meg azt is tudjuk, hogy az utóbbi években Ausztriában él és sokat szerepel Bécsben is. Azt már kevésbé, hogy elkötelezett híve az egészséges életmódnak; az utóbbi években a spiritualitás útjára tért, igyekszik tudatosan élni – a szellemi és a földi értelemben egyaránt.

A művésznőt Bécs melletti otthonában értük utol. Az énekesnő elmondta, hogy mindegyik fellépését egyaránt fontosnak tartja, hiszen ahogy tudja, a színpadot kommunikálásra használja: nagyon sok dal szövege segíthet az embereken.

- Gyógyító erejük van a daloknak – kezdte Malek Andrea. Hallgassa meg a teljes interjút!

 

Címkék