Aranyat ért a barack

Első helyezést ért el az érdi Pataki Cukrászda sárgabarackja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyén. Az Év Fagylaltja versenyre – melynek helyszíne idén Soltvadkert volt – 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal. A kötelező íz idén a sárgabarack volt, e mellett egy szabadon választott ízzel indulhattak a résztvevők.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár 17. alkalommal rendezte meg a viadalt, Patakiék azonban először vettek részt a versenyen. Mivel a testvérpár édesapja, Pataki János 2007-től haláláig az ipartestület elnöke, valamint az év tortája és fagylaltja versenyek szakmai irányítója volt, nem találták etikusnak a cukrászdájuk nevezését. A megmérettetésen két kategóriában lehetett nevezni. A szabadon választott fagylalt ízük az “alföldi kamilla fagylalt mézes keksszel” elnevezést kapta.

A kötelező íz idén a sárgabarack volt, ezzel a fagylalttal nyertek Patakiék. Mint megtudtuk, nem mindegy, hogy a gyümölcs, amiből a fagylalt készül, honnan származik, hogy mennyit tesznek belőle a fagylaltba, vagy milyen kiegészítő anyagokat adnak hozzá. Ifjabb Pataki János elmondta, hogy mindig Agárd környékéről szerzik be a sárgabarackot, amiből lekvárt főznek és baracklikőrbe áztatott aszalt sárgabarackkal még tovább ízesítenek, ettől lett különleges az íze.

A szakmai zsűri mellett hírességek is részt vettek a rendezvényen. Többek között Liptai Claudia műsorvezető, Ákos, Kossuth-díjas énekes-előadóművész dalszerző, valamint Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó. Ifjabb Pataki János elárulta, meglepetésként érte őket a zsűri döntése. Majd hozzátette, hogy ezek után minden versenyen indulnak, ahol lehet, és szeretnének minél több díjat bezsebelni, hiszen ez elismerése a munkájuknak.

Az aranyérmes sárgabarack fagyi már kóstolható az érdi cukrászdában.

Would you like to replay the video?

Címkék