2022-ben szabadulhat

A 27 éves F. Tibor március 9-én este ment be egy érdi gyorsétterembe, ahol fenyegetőzve követelte valaki sültkrumpliját. Ezért a tettéért a Budakeszi Járásbíróság 6 és fél év fegyházbüntetésre ítélte.

Hasonló tartalmaink:

Amint korábban már beszámoltunk róla: az éhes férfi március 9-én este esett be egy érdi gyorsétterembe, s kiszemelt magának valakit, akinek a tálcáján finom falatok voltak. Leült mellé, és közölte vele, hogy adja neki a sült krumpliját. A döbbent férfi köpni-nyelni nem tudott, de természetesen nemet mondott, se pénzt, se ennivalót nem adott. Tibor azonban annál jóval éhesebb volt. Újra követelte a sült krumplit, közben pedig megmutatta a nála lévő vascsövet.

– A támadó azt mondta, levágja a fejét a vendégnek, ha nem adja neki a sült krumpliját, de a megdöbbent férfi továbbra sem volt hajlandó átadni az ennivalóját – mondta el az ügyet ismerő hatósági forrásunk, aki hozzátette: a vacsorázni készülődő vendég barátja időközben megérkezett, s leült az asztalhoz, mert azt hitte, ismerőssel beszélget a férfi. Hamar kiderült, nem ismerős, nem is barát, csak egy éhes kellemetlenkedő.

Tibor tette nem csínytevés volt, a Budaörsi Járásbíróság néhány nappal ezelőtt hat és fél év fegyházat ítélt meg tettéért. A sült krumpli elcsenése, vascsővel a belső zsebben: ez felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősül.

– A bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 évig terjedhet. A bíróság ennek fényében 6 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit, aki fellebbezett – mondta Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője.

blikk.hu

Címkék