Lakossági fórum a csatornázásról Tárnokon

Az Érd és Térsége Szennyvíz-csatornázási Projekttel kapcsolatos tájékoztató fórumot tartottak Tárnokon, 2015. június 18-án. A fórumon Szolnoki Gábor, Tárnok község polgármestere, valamint Kovács Péter Barna, a csatornázási projekt vezetője tájékoztatta a résztvevő lakosokat a folyamatban lévő és tervezett garanciális munkákról, a B-programról, és az iszaptelep építéséről. Értékelték a beruházást is, és minden jelenlévőt arra buzdítottak, hogy használják a csatornát, éljenek az előnyeivel és minél hamarabb végezzék el a rákötéseket.

Hasonló tartalmaink:

A polgármester kiemelte: köszöni a lakosság türelmét, együttműködését, a rövid ideig tartó kellemetlenségek meghozták az eredményt, komoly infrastruktúrával gazdagodott a település. Nehéz hónapok és évek után az ország legnagyobb csatornaprojektjének eredményeként zöldebb lett a környezet, javult a termőföldek minősége és az ingatlanok értéke is növekedett. Mindez, ha most még csak lassan, de már érződik, a település jobbá, szebbé és élhetőbbé vált a beruházás által.

Kovács Péter Barna, a projekt vezetője elmondta, hogy a projekt során kevés jelentős hiba volt, ezeket folyamatosan javították, így összességében jó minőségben készült el a településeken a csatorna. Bemutatta a jelenleg futó B-programot, amelynek keretében Tárnokon csapadékvíz elvezetés és útépítés zajlik, illetve beszámolt arról is, hogy optimalizálják az új dunai kivezetés végátemelőjét, valamint új iszaptelep építésére is sor kerül. Az előbbi előnye, hogy bizonyos vízszintnél szivattyú nélkül is el tudják juttatni a tisztított vizet a Dunába, amely révén jelentős megtakarítást is elérhetnek.

A tárnoki csatornaépítés része az Érd és térsége szennyvíz elvezető csatornahálózat kiépítésének, amely beruházás az ország eddigi legnagyobb csatorna projektje, vagyis a maga nemében egyedülálló. Sok résztvevő közös munkájának eredménye, hogy a tárnokiak gazdagodnak ezzel az infrastruktúrával.

A tájékoztató fórum célja a tárnoki lakosság informálása, ezért nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy az illetékes szakemberek felé feltehették az érintettek a kérdéseiket. A továbbiakban az önkormányzat és a projekt menedzsment is fogadja a lakosság kérdéseit, amit a projekt kivitelezőivel közösen válaszolnak meg.

 

Címkék