Érdi VSE: most már biztos a feljutás

Ugyan az Érdi VSE labdarúgó csapata már korábban megerősítette, hogy megkapta a szükséges engedélyeket az NB III-ban való indulásra, csak most lett biztos a feljutás.

Hasonló tartalmaink:

Miután magabiztosan, már két fordulóval a bajnokság lezárulta előtt megnyerte a Pest megyei első osztályt, az Érdi VSE feljutónak, azaz NB III-as csapatnak számított. Csakhogy időközben átszervezés zajlott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél: az élvonalat az eddigi 16-ról 12 csapatra csökkentették le, miután a Győri ETO FC, a Pécsi MFC, a Kecskeméti TE és a Nyíregyháza Spartacus sem kapta meg a rajtengedélyt, így ők a harmadosztályban indulnak, míg két, az élvonaltól eredményei miatt búcsút intő klub, a Dunaújváros-Pálhalma SE és a Lombard Pápa sem marad az OTP Bank Ligában.

Az új lebonyolítás értelmében így a harmadosztályban három húszcsapatos csoportot alakítanak ki, amelybe egyelőre az MLSZ versenybizottsága 55 csapat – köztük az Érdi VSE – nevezését fogadta el.

A harmadosztályba az összes NB I-es klub jelentkezhetett második csapatával, és a Vasas kivételével mind élt is a lehetőséggel. Az NB III legutóbbi kiírásában a szezonban a helyezésükkel további szereplésre jogot szerző csapatok közül a Felsőtárkány és a Veresegyház nem szerepel a listán. A Balatonlelle toronymagasan, tizenhét pontos előnnyel nyerte meg a Somogy megyei bajnokságot, de miután elfogadták licencét, visszalépett, míg a listán a Kiskunfélegyháza és a Tiszakécske sem szerepel a listán.

A szezon végeztével a 17-20. helyezettek kiesnek, a csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik (összesen hét csapat) feljut a már 2016–17-től húszcsapatos második vonalba.

Címkék