Szabó Edina: Minden játékosunk különleges valamiben

Az ÉRD egy, az Érd Arénában rendezett bemutatóedzés keretein belül ismertette a csapat hét új, valamint két, a junior korosztályból felkerülő játékosával kiegészülő keretét. Továbbra is a legjobb négy közé szeretnének kerülni a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Hasonló tartalmaink:

A Rosztov-Dontól érkezett az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok montenegrói irányító-védekezőspecialista, Andjela Bulatovics, a francia Unios Mios Biganos-Begles csapatától a spanyol jobbátlövő, Mireya González Álvarez, és a szintén jobbátlövő, az orosz Julia Havronyina, aki a Zvezda Zvenyigorodtól tette át székhelyét. Szegedről ketten is érkeztek, az irányító, Barján Bianka és a beálló Gulyás Vanda: Az MTK Budapesttől balszélső posztra Fekete Bozsana jött, így Takács Kittivel töltik be ezt a szerepkört. Az érettségije után Debrecenből a fővárosba vették fel egyetemre Vajda Lucát, akibe nagy bizalmat fektet az ÉRD a szerződtetésével. Az utánpótlás korosztályból a két válogatott játékos, a kapus Győri Barbara és a beálló Szabó Laura került fel.

Tekauer Norbert, a klub elnöke meghatározta a célokat, így továbbra is a legjobb négy közé szeretnének kerülni a bajnokságban és a Magyar Kupában is. A csapat a Kupagyőztesek Európa Kupájában indul idén; a sorsolást kiemeltként várják, a nemzetközi porondon november környékén kezdi meg szereplését a gárda.

A bemutatóedzés utáni sajtótájékoztatón megkértük Szabó Edina vezetőedzőt és Rácz Marianne kapusedzőt, hogy jellemezzék az új játékosokat. Elmondták: minden játékos, aki a tizenhatos keret tagja, tud védekezni is. – Kiváló fizikai adottságaik vannak. Mindegyik valamiért, valamiben különleges, és valamit nagyon jól tud. A modern kézilabdára kiválóan alkalmas játékosokat válogattunk” – jelentette ki a vezetőedző, aki külön-külön is szót pár szót az újoncokról.

Hallgassa meg Szabó Edinát, vagy olvassa el, mit mondott játékosairól!

Andjela Bulatovics
– Nem csak hihetetlen eredménylistával és tapasztalattal rendelkező játékos, hanem egy igazi vezéregyéniség. Boldogok vagyunk, hogy minket választott. A montenegrói mentalitás – a mindenáron győzni akarás – a professzionális játék jellemző rá.

Julia Havronyina
– Nem akarok túlzásokba esni, de egy igazi gyémántot találtunk, egy csiszolatlan gyémántot. Mind képességben, technikai, taktikai tudásban megfelelő arra, hogy nagyon gyorsan beilleszkedjen a csapat életébe – de ez nem lesz neki könnyű. Rá sok munka vár, türelemre lesz szükség, de remélem, hosszú távon számíthat rá az ÉRD. Egy olyan különleges játékos – mozgékony, magas, balkezes lövő – amilyen a magyar bajnokságban kevés van a magyar bajnokságban.

Mireya González Álvarez
– Jól képviseli a spanyol kézilabdát, ez már ebben a pár napban megmutatkozott. Hihetetlenül képzett játékos, nagyon sokat fognak a többiek tőle ellesni. Ő könnyen be fog illeszkedni a kollektív játékba. Kettős szerepet szánunk neki, jobbszélen és jobbátlövőben is számítunk rá. Tavaly is három balkezessel játszottunk. Remekül lő talajról, felugrásból, jól cselez, és kiválóan játszik a beállóval.

Fekete Bozsana
– Balszélen számítunk rá, Takács Kittivel jól kiegészítik majd egymást. Régóta figyeljük őt, a világ legjobb strandkézilabdázója. Ahogy a norvégoknál is, ahol a legjobbak a strandkéziből jönnek, az ÉRD-nél lehetőséget adunk neki, hogy bizonyítson teremben is. Hihetetlenül jó képességű játékos, sokat várunk tőle. Nagyot ugrik, gyors mint a villám, jó koordinációval rendelkezik. Egész életében átlövőt játszott, nem lesz neki könnyű átállni, de nem is lesz olyan nagyon nehéz.

Barján Bianka
– Vácott nagyon jó játékosnak számított, aztán volt két – talán mondhatom – gyengébb éve. Ő nagyon hamar utol fogja érni a csapatot. Tőle is nagyon sokat várunk. Egy nagyon jó kézilabdás lesz belőle, most is jó játékos, de nemzetközi szintű játékot várunk tőle, mind cselezésben, lövőtechnikában, kollektív játékban. Ő is egy igazi vezér, határozott karakterű játékos. A mi nagyon gyors kézilabdánkban lubickolni fog.

Szabó Laura
– Nem új játékos. A Batthyányban néztük a gyerekeket, és ott rohangált Laura – 12 éves volt akkor, és most itt van a felnőttben. Rövid-középtávon potenciálisan a legjobb játékos ezen a poszton, akit el lehet képzelni. Remekül védekezik, tökéletes koordinációja van, nagyon jól lő, gyors – de még egy gyerek. Lesz szerepe ebben a csapatban.

Gulyás Vanda
– Hasonló kategória, mint Szabó Laura, de más típusú beálló, mint akik eddig voltak. Laura is nagy, Kisfaludy Anett is. Kellett nekünk egy kisebb, mozgékony, nagyon erőszakos, remek labdakezelési technikával rendelkező játékos. Vandának ez nagy lehetőség, bizonyíthat. Ezzel az őrült motivációval, ami van neki, nagyon messzire érhet.

Vajda Luca
– Budapestre érkezik, itt végzi majd a tanulmányait. Rábeszéltük, hogy Érden azt gondoljuk, benne nagyon sok van. Sokáig vártunk rá, hiszen érettségizett. Nagyon fontos neki és az egész családjának a tanulás. Nem túl magas, hihetetlenül gyors, robbanékony, jól cselez, jól lő, széles technikai repertoárral rendelkezik, és jól védekezik. Időre van szüksége, hogy felvegye az NB I ritmusát. Rövid-középtávon számítunk rá.

Győri Barbara

Győri Barbarát, az utánpótlásból felkerült kapust Rácz Marianne kapusedző jellemezte.

– Az érdi utánpótlásmunkának az egyik kincse. Korosztályában az egyik legtehetségesebb kapus. Két különböző technikával védő kapussal edzhet. Mind morálban, harcosságban, szeretetben tudnak neki annyit adni, hogy ebben az évben, mint utánpótlásból a felnőtt NB I-be felkerülő játékos, megérjen. Gyorsan tanuló, nagyon jó fejű játékos. Szorgalommal, kitartással, alázattal oda lehet jutni, ahova ő álmodta magát. Ebben a mindenkori érdi klub fogja támogatni és olyan feltételeket biztosítani neki, hogy nem csak Érden, hanem a magyar kézilabdában is megtalálja a számítását.

Kérdésünkre, hogy a jobbszélső poszton Katarina Krpezs-Slezákot ki tudja pótolni, azt válaszolta a vezetőedző: Gonzálezt azért is igazolták, mert tud mind a két poszton játszani. A tizenhatos keret mellé becsatlakozik még két játékos a juniorból, Lozsi Erna és Bernát Dorina is. Ők a junior csapattal, Oláhné Balogh Tündével kezdik az évet, és augusztustól kapcsolódnak be a munkába.

Domonkos Bálint, Érdi Újság

Címkék