Hogy bírja ki a hóbagoly? – a Fővárosi Állatkertben jártunk

Az állatkertekben is meg kell küzdeni a hőséggel Ahogy Hanga Zoltán a fővárosi állat- és növénykert szóvivője elmondta: 150. nyarát éli meg az intézmény, így fel vannak készülve mindenre. Állataik többsége a déli tájakról érkezett: ennél jóval nagyobb hőséghez is hozzá vannak szokva, de természetesen nem csak a meleg égövből vannak állatok, ott van például a hóbagoly vagy a szibériai tigris, amelyek számára ez a hőség nem ideális.

Hasonló tartalmaink:

Mivel szórakozik a pápaszemes pingvin az Állatkertben? Párakaput kaptak a totyogós madarak, nehogy gutaütést kapjanak, az elefántok medencében pancsolnak, a majmok gyümölcsös jégkrémet majszolnak, ahogy a medvék halas jégtömbbel küzdve ütik el az idejüket. – nem csak minket készít ki a szélsőségesen meleg nyár, a furcsa viharaival – hanem a világ távoli részeiből származó, állatkerti lakókat is. Hanga Zoltán azt is hozzátette, hogy amikor az állatok helyét megtervezik, akkor figyelembe kell venni az árnyékos-napos részeket is, abban a tekintetben, hogy milyen állatok népesítik be azt a területet.

szurikataSok állat számára elengedhetetlen a víz, de a pingvinek, fókák mellett az elefántok is igénylik a medencét. Az északi égövből érkező állatok számára ezért a víz mellett még plusz árnyékolókat is felszerelnek az elviselhetőbb klíma kialakításához.

Hallgassa meg Nagy Emese interjúját Hanga Zoltánnal, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjével, amelyből részletesen megtudhatja, hogy az állatkerti állatok hogyan védekeznek a nyári meleg ellen!

 

Címkék