Az Érdi VSE-é a Szuperkupa

Szerdán, Vecsésen csapott össze a Pest Megyei első osztály bajnoka, az Érdi VSE – amely feljutott az NB III-ba  – és a Pest Megyei kupa győztese, a Nagykáta SE, ahol fordulatos mérkőzésen az érdiek 4–2-es győzelmükkel újabb trófeát hódítottak el.

Hasonló tartalmaink:


A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség égisze alatt – egy darabig, reméljük minél tovább – utolsó mérkőzését játszotta Vecsésen az érdi csapat, hiszen a hétvégi Veresegyházon rendezett Magyar Kupa indulási jogért a Kisnémedi és Csomád vegyes csapata felett aratott 5–1-es győzelem után még volt tennivalója Limperger Zsoltéknak.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának facebook oldalán szereplő „percről-percre” beszámolója szerint Kupadöntőhöz méltóan kezdte a két csapat a mérkőzést, sajnos ez csak 2-3 percig tartott. Utána az Érd átvette a játék irányítását és beszorította a Nagykátát a saját kapuja elé. Gólt egyelőre a nagy nyomás ellenére sem tudtak szerezni, figyelmeztető jelleggel a Nagykáta pedig egy egyéni villanást követően ziccert alakított ki, de Mohácsi Gábor a kapusba lőtte a labdát. – az oldalon Vincze Gábor, a PMLSZ szakkommentátora fejtette ki véleményét, aki szerint az Érd a félidő második részében fáradtnak tűnt. Ez az eredményen is meglátszott, hiszen a 38. percben a nagykátaiak a semmiből szerezték meg a vezetést, de a félidő előtt még meg tudott újulni az Érdi VSE, hiszen Ország Péter remek beadása után a csapatkapitány, Kovács Béla egyenlített.
„Teljesen nyitott a párharc, ha a Nagykáta nem fárad el, még meglepetést is okozhat, de az Érdnek illő lenne tanulnia az első játékrész intő jeleiből. Érzésem szerint Limperger Zsolt együttese a második félidőre frissülni tud és megnyeri a mérkőzést.” – mondta a félidőben Vincze Gábor, korábbi NB I-es játékos.
A második játékrészben az első fontos momentum a 64. percben alakult ki, amikor is Hegedűs Norbert találatával már az érdieknél volt az előny, de a középkezdés után a Nagykáta ismét egyenlített, örvendeni nekik sem volt sok idejük, hiszen a 67. percben Kelemen Patrik a tizenhatoson belülről adta be Csizmadia Zoltánnak a labdát, aki az üres kapuba bólintott, így már 3–2-re ismét az Érdi VSE vezetett. A gólgyár egy kisebb szünetet tartott, de a 88. percben a csereként beállt Kónya Benjámin eldöntötte a Szuperkupa sorsát, és végül 4–2-es győzelemmel a bajnoki cím után újabb trófeát hódított el az Érdi VSE.

- Gratulálok az Érdnek, kézben tartotta a mérkőzést, amikor hullámvölgybe került, mindig meg tudott újulni, ami meghozta az eredményét. A végeredmény teljesen megérdemelt, sajnos a Nagykáta a második félidő közepén történt cserék után elveszítette a lendületet és azokat a játékosait, akik a különbséget biztosíthatták volna. – véleményezte a mérkőzést a korábbi labdarúgó, Vincze Gábor.

Címkék