Pihenőidőben nem lehet flexelni, sem füvet nyírni

Nem lehet bármikor füvet nyírni, fát vágni, barkácsolni. Az érdi önkormányzat hirdetményekben, újságban, illetve a város honlapján is felhívja a figyelmet arra, hogy rendelet szabályozza, mikor végezhetők a zajos munkák.

Az önkormányzat rendelete elég világosan fogalmaz: “ingatlanon zajhatással járó kertépítési, kert és ingatlanfenntartási tevékenységet hétköznapokon 8-19 óra, szombat, vasárnap és munkaszüneti napokon 9-12 óra között lehet végezni. Ezen kívüli időszakban ilyen tevékenység végzése az azonnali veszély vagy baleset elhárítási munkavégzés esetét kivéve tilos.”

Az önkormányzatnál lehet panaszt tenni a csendrendeletet be nem tartók ellen. Aki nincs tekintettel másokra, bírságra számíthat – mondta az Érd Fm-nek Südi-Csibrák Melinda, általános igazgatási csoportvezető.

A rendelet meghatározza a bírság mértékét is: a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 34/2013. (XI. 7.) számú önkormányzati rendelet alapján természetes személy esetén 100.000,- Ft-ig, jogi személy esetén 500.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A rendelet teljes szövege az Erd.hu oldalon érhető el, ide kattintva.

Címkék