Janurik Kinga legjobbjaink közt

Kihirdette válogatott keretét az augusztus 3-án kezdődő felkészülési hétre és a Japán elleni szintén felkészülési mérkőzésre Németh András, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Nem volt nagy változás a keretben, az ÉRD csapatkapitánya, Janurik Kinga az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőhöz hasonlóan ismét megkapta behívóját a keretbe, de más érdi játékossal nem számol a kapitány. Korábban Klivinyi Kinga mellett a Ferencvároshoz távozó Schatzl Nadine és Szekeres Klára is a csapat tagjai voltak, ám csak egy régebbi érdi, Triscsuk Krisztina kapott helyet a keretben.

„A csapat keretében kevés a változás az osztrákok elleni vébéselejtezőkhöz képest, hiszen júniusban elégedett lehettem valamennyi kerettag munkájával” – írta Németh András szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hírlevelében. „A mostani közös munka legfőbb célja, hogy folyamatosan találkozzon a válogatott, és az októberi Európa-bajnoki selejtezők előtt ne teljen el túl hosszú idő gyakorlás nélkül.”

Érdekesség, hogy a Ferencvároshoz visszatérő Zácsik Szandra is helyet kapott a keretben, aki szülése után pár hónappal még csak futóedzéseket végzett, nemrég pedig a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy nem tudja, tud-e még dobni, így valószínűleg sem az edzéseken, sem a Japán elleni találkozón nem fog pályára lépni Zácsik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Bulath Anita, Triscsuk Krisztina (mindkettő Dunaújvárosi KKA), Janurik Kinga (ÉRD), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Hornyák Dóra, Kovacsicz Mónika, Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita, Zácsik Szandra (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett, Kiss Éva, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella (valamennyi Győri Audi ETO), Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Erdősi Ildikó (Siófok Galerius Fürdő).

Címkék