Csináljunk költészetet. Most!

A vers nem múzeumba való. Pedig néha úgy tűnt az iskolában. Azt tanították: nézd, olvasd, de ne nyúlj hozzá. Ez nincs jól így – ezt gondolta Lackfi János író, költő, aki bárkinek segít, hogy megtanulhasson játékosan vagy komolyan írni, és értőn olvasni. Irány a Facebook, csináljunk költészetet!

Hasonló tartalmaink:

Mi köze van az energiaitalnak az örökmozgóhoz? Miért tol maga előtt egylim-lomokkal megrakott kocsit a falu főutcáján az öregasszony, a templom felé igyekezve? És mindennek mi köze van az internethez? És mi köze az irodalomhoz? Lackfi János író, költő az összekötő kapocs, aki szerint a költészet egyáltalán nem csak porosodó könyvekbe való. Sőt, oda egyre kevésbé.

lackfi2Egyszerűen össze kell kapcsolni az életet az irodalommal. Épp úgy, ahogyan egy pillanat alatt megértjük a tévéreklámot, meg fogjuk érteni a verset is, ha meg merjük fogni – a szöveget. Ahogyan a fazekas is megfogja az agyagot, hogy vázát formáljon belőle. Nem kell hanyatt esni Shakespeare-től, de jó, ha szerényebbek vagyunk Janus Pannoniusnál. Irány a Facebook, csináljunk költészetet. Most!

Hallgassa meg Vultur Csaba interjúját Lackfi Jánossal!

 

Címkék