Behajtatják a szemétdíjtartozást

Az Érd és Térsége Hulladékkezelőnek több mint 60 millió forinttal tartoznak a szolgáltatást igénybe vevők, az összeg már két éve halmozódik – tájékoztatott az ÉTH ügyvezetője, Szamek Zsolt. A cég most lépett: behajtják a kintlevőségeket.

Hasonló tartalmaink:

A hulladékszállítás nem ingyenes, bár sokan ezt gondolják. Van, aki arra hivatkozik, hogy ő fizeti a kommunális adót, de az csak 2004-ig volt érvényben, azóta megszűnt – mondta el Szamek Zsolt, az ÉTH ügyvezetője. A hulladéktörvény alapján a szemétszállítás egy kötelező közszolgáltatás, ezért is érthetik úgy a lakosok, hogy mivel kötelező és közszolgáltatás, így ingyen van – pedig fizetni kell érte!

Az ÉTH nem tehet mást, csak felszólíthatja a lakókat, hogy fizessenek, hiszen – mivel közszolgáltatásról van szó – a munkát el kell végezni. Amennyiben nem egyenlíti tartozását valaki, úgy az Érd és Térsége Hulladékkezelő a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul, mivel a NAV már behajthatja a köztartozást.

Érden nagyjából 2500 háztartás, azaz az ingatlanok 10 százaléka nem fizeti be az hulladékkezelő cégnek járó járandóságát – tájékoztatott Szamek Zsolt.

Hallgassa meg az ügyvezetővel készült interjúnkat!

 

 

Címkék