A szerelmes göndör hajfürtje

„A szerelmes göndör hajfürtje”. Ez a metafora a kundalini szó szerint fordítása, amely a mindannyiunkban rejlő energia és tudatosság áramlásának költői megfogalmazása.

- A Kundalini jógával az Evernessen találkoztam – mesélte Ölvedi Réka, az Érd Fm műsorvezetője. – Elég látványos egy nyári fesztiválon a hófehér turbánt viselő nők, vagy fehér horgolt fejfedős és hosszú szakállas férfiak jelenléte. Érdekelni kezdett, mi van a kundalini metaforája mögött.

Réka Nirmal Naam Singh jógatanárral beszélgetett. A Kundalini Jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan tanította, egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. Ez egy önmagában teljes rendszer, amely magában foglalja a légzést, a jóga testhelyzeteket, a hangokat és a meditációt.

Azzal a céllal állították össze, hogy megismerhessük és kitolhassuk önmagunk képzelt vagy valós határait, hogy kitartásunk és állóképességünk erősödjön. Spirituális szinten hogy megtapasztaljunk egy magasabb tudatosságot, a Kundalini felemelésével.

Hallgassa meg Réka interjúját!

 

Címkék