Kezdésként győzelem

Csapatunk első nyilvános felkészülési mérkőzésén győzelmet aratott az OGC Nice Handball csapata ellen. A 24:19-es eredménnyel végződő összecsapás jól szolgálta a csapat felkészülését a szezonra.

Hasonló tartalmaink:

A francia bajnoki 6. helyezett OGC Nice Handball vasárnap óta élvezi csapatunk vendégszeretetét, és a két együttes közösen készült az előttünk álló szezonra az elmúlt néhány napban. A négynapos közös munka zárásaként szurkolóink előtt is megmérkőztek a csapatok. Az ÉRD Arénában több mint 1000 nézőnk előtt mutatkoztak be újonnan érkező játékosaink az érdi publikumnak. A találkozón megilletődötten kezdtek lányaink, így a francia csapat szerzett vezetést a mérkőzés elején, de a válogatott kerettag Janurik Kinga védése után, Klivinyi Kinga lerohanást követően megszerezte első találatunkat a találkozón. Yulia Khavronina remek cselét követően Katarina Krpez Slezak szélről eleresztett lövése már az egyenlítést jelentette. Újonnan igazolt játékosaink közül Mireya González Alvarez talált először a kapuba, míg Andjela Bulatovic és Mariama Signaté vezette védekezésünk mögött Janurik Kinga a félidő utolsó tíz percében nem kapott gólt. A játékrész utolsó találatát a saját nevelésű Szabó Laura szerezte, beállítva ezzel a 14:7-es félidei eredményt.

handaug12A második játékrészre Szvetlana Gridnyeva váltotta az első harminc percben remekül védő Janurik Kingát. A félidő első érdi találatát Vajda Luca szerezte, aki a gyorsaságát kihasználva egy indítás végén ejtett a kapuba. Szvetlana Gridnyeva jó szokásához híven büntetőt hárított, majd a félidő végén még egyet, míg a túloldalon Yulia Khavronina kétszer is túljárt a francia kapus eszén a hétméteres vonalról. Klivinyi Kinga betörésből, és remekül kijátszott akció végén is eredményes volt. A kapuban Győri Barbara is szerepet kapott az utolsó negyedórára, és remek védésekkel mutatkozott be az érdi szurkolóknak fiatal kapusunk. A jobbszélen a mindössze 17 éves Bernát Dorina is pályára lépett, és egy labdaszerzéssel vette ki a részét a 24:19-es győzelemből. Csapatunk legközelebb augusztus 15-én Győrben lép pályára felkészülési mérkőzésen.

handballerd.hu

Címkék