Megszépülhet Érd egy közterülete

Az ország nagyvárosai, illetve a főváros kerületei versenyeznek, hogy hol újítson fel közterületet az Építkezem Felújítok összefogás, amely hét nagy építőipari cég közös projektje. Ha az internetes szavazáson nyerünk, egy érdi közterület is megszépülhet! Jelenleg Érd vezet!

Hasonló tartalmaink:

2013-ban indult el a MegSzépülAVárosom Program, mára pedig már 2 közterület is megújult az országban az ÉpítkezemFelújítok csapatának jóvoltából.

A hét építőipari vállalat által életre hívott kezdeményezés első győztese Veszprém városa lett. Ennek eredményeképp új fitneszeszközöket telepítettek a veszprémi Erzsébet liget közparkba. Az összesen hat darab eszközt a hét építőipari vállalat adományozta a győztes város önkormányzatának.

A Program mögött az ÉpítkezemFelújítok kezdeményezést aktuális képviselő 7, az építőiparhoz szorosan kapcsolódó cég áll. Ezek a Mapei, a Ravak, az ELKO EP Hungary, a Roll-lux, ABAI Ablak, a Cetelem Bank, a Bramac és az enHome. A 7 kezdeményező eddig az építkezők és felújítókat segítette ötletes tanácsaival, különleges lehetőségeivel. Most azonban úgy gondolták, hogy itt az ideje egy nagyobb léptékű összefogásnak. Így született meg a MegSzépülAVárosom Program, aminek keretein belül az ÉpítkezemFelújítok csapata teljesen felújítja egy hazai város vagy egy budapesti kerület egyik közterületét (park, nyíltkert, körforgalom, stb.).

Itt látható, hogy jelenleg Érd vezet. Hallgassa meg Jagodits Rita szervezővel az Érd FM 101.3 műsorában elhangzott beszélgetésünket!

Szavazzon Érdre itt!

A szabályzat részletei alább olvashatók:

1. Szavazás
A szavazás fázis alatt a Szervezők a magyarországi lakosság segítségét kéri abban, hogy melyik, a www.megszepulavarosom.hu oldalon található megyeváros vagy kerület közterületét újítsák fel a lakóközösséggel együtt.
A szavazás 2015. szeptember 2-án 11:00:00 órakor kezdődik és 2016. január 10-én 23:59:59 óráig tart.
A szavazás megkezdése előtt, és a szavazás befejezése után érkezett regisztrációkat érvénytelennek tekintjük.
2. Nyertes város vagy kerület polgármesterével egyeztetés
A program 2. lépéseként az ÉpítkezemFelújítok munkatársai a nyertes (legtöbb szavazatot kapott) város vagy kerület önkormányzatával közösen kiválasztja azt a helyi közterületet (park, játszótér, körforgalom, nyíltkert, stb.), melyet az ÉpítkezemFelújítok csapata önköltségén a lakosság bevonásával megszépít, felújít.
A második fázis időtartalma 2016. január 11-én 00:00:00 órakor kezdődik és 2016. március 31-én 23:59:59 óráig tart.
3. Nyertes város közterületének felújítása
A Program utolsó fázisa, amikor már a konkrét, az Önkormányzattal közösen kiválasztott közterület felújítási munkálatai megvalósításra kerülnek. A felújítás a következőkre terjedhet ki (függ a felújítandó közterület adottságaitól, körülményeitől):
szemétszedés
padok felújítása, igény esetén cseréje
virágok ültetése
bokrok, fák ültetése
füvesítés
kültéri sporteszközök vásárlása
kerítés felújítása, cseréje
beszélgetésekre pavilonok, ülősarkok kialakítása
szobor készíttetése
A harmadik fázis időtartalma 2016. április 01-én 00:00:00 órakor kezdődik és 2016. július 29-én 23:59:59 óráig tart.
III. Szavazás és a Program menete
Szavazás, regisztráció:
Akik a www.megszepulavarosom.hu honlapon oly módon szavaznak, hogy megadják keresztnevüket és e-mail címüket a szavazási folyamat regisztrációs ablakában, és egy városra vagy kerületre érvényes szavazatot adnak le, részt vesznek a Program első fázisában, vagyis segíteni megtalálni az ÉpítkezemFelújítok csapatának (Szervezők), hogy melyik településen újítsanak fel egy közterületet a lakóközösséggel együtt. A szavazás és a vele járó regisztráció díjmentes.
A Szavazók a regisztrációval jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszik és elfogadják. A Programban való részvételhez a regisztráció során a következő adatok kerülnek megadásra: név, e-mail cím.
A Program résztvevői személyenként csak egy e-mail címmel regisztrálhatnak a szavazásra, és kizárólag az adott e-mail cím első regisztrációja érvényes.
A szavazáson csak valós adatokkal lehet részt venni.
Ismételt vagy téves adatok és/vagy e-mail címek megadása a Program első fázisából, a szavazásból való kizárást vonja maga után.
Egy nap egy IP címmel csak 1 db városra vagy kerületre lehet szavazni.
Aki szavazott egy városra vagy kerületre, 24 óra elteltével ismételten leadhatja szavazatát az oldalon feltüntetett települések valamelyikére.
Szervező érvényesen regisztráltnak tekinti azt, aki:
jelen szabályzat 3. pontjában írtaknak megfelel
a www.megszepulavarosom.hu weboldalon valós adatait adja meg, és
a Program szavazási időtartama alatt a rendszer adatbázisában rögzítésre került.
A regisztrációt követően az oldalon automatikus válaszüzenet jelenik meg a regisztráció sikerességéről. (megszepulavarosom.hu)
Címkék