Fencing-mob Érden

Vívóbemutatót, úgynevezett Fencing-mobot tartottak vasárnap Érd Főterén. Az akció a flashmobhoz hasonló megmozdulás, azzal a különbséggel, hogy itt vívnak. Az Érdi Torna Club is csatlakozott az Olaszországból indult mozgalomhoz. Az érdi vívók szerint a sportág megérdemli a figyelmet és szüksége van az ilyen akciókra, hiszen ez egy sikersportág.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Torna Club azért csatlakozott a mozgalomhoz, hogy a vívást és Érd városát ilyen rendhagyó módon is népszerűsítse. A világméretű rendezvény keretében az erre jelentkező városokban, azok nevezetes pontjain egy körülbelül fél órás vívásnépszerűsítő bemutatót tartottak, amelyhez a Magyar Vívó Szövetség is csatlakozott.

Az érdi vívók szerint a sportág megérdemli a figyelmet és szüksége van az ilyen akciókra, hiszen ez egy sikersportág, mindenki azt szeretné, ha újra régi fényében tündökölne.

Ujjady Árpád, az Érdi Torna Club Vívó szakosztályának vezetőedzője kiemelte, hogy egy elegáns sportról van szó, és azon túl, hogy ez egy küzdősport, így kellő fizikai felkészültséget igényel, ötven százalékban azonban szellemi erőfeszítést is, ami a sportág szépségét adja.

Hozzátette, hogy hazánkban 72 egyesületben közel ezren vívnak. Az ÉTC-ben 70-nél is többen van a vívók száma, de idén szeretnék elérni a 80-100 főt is. Ennek érdekében a sportágat a jövőben is igyekeznek minden lehetséges módon népszerűsíteni.

Would you like to replay the video?

Címkék