Röplabda: legyen tele az Aréna!

Csütörtökön, 18.30-tól játssza a magyar női röplabda válogatott az Európa Liga döntőjének első mérkőzését az Érd Arénában. Az Európa Liga csak egy lépcsőfok, s a fő cél a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokság, amelyre 1987 óta először jutottak ki.

Hasonló tartalmaink:

Mint korábban beszámoltunk róla, Jan De Brandt lányai kétszer is Érden játszottak az Európa-Ligában, s emellett mindig itt készültek a meccsekre. A görögök ellen az elődöntőben aratott két győzelemmel pedig Sándor Renátáék bejutottak a fináléba, ahol majd Törökország ellen lépnek pályára csütörtökön az Érd Arénában, 18.30-tól és vasárnap – magyar idő szerint – 17 órától a törökországi Izmirben.

Ludvig Zsolt az Európa Liga szervezőbizottságának elnöke, a Magyar Röplabda Szövetség megbízott elnöke a meccs előtti sajtótájékoztatón az Európa Ligával kapcsolatban elmondta, hogy a tíz éve indult sorozatban a nők négyszer, a férfiak egyszer indultak, s a mostani eredmény az eddigi legjobb a kontinens második számú sorozatában.

A megbízott elnök kitért a nyári „botrányra”. Arra, hogy nyáron az MRSZ elnökségének tagjai nem támogatták Poór Csaba korábbi elnököt, ezért hatvan napra ő tölti be a pozíciót. Hangsúlyozta, hogy ezen „botrány” után milyen kiváló sikereket értek el a röplabdázók. Ludvig emlékeztetett arra is, hogy az MRSZ jövő héten választ új elnököt.

Az Európa Ligával kapcsolatban elmondta, hogy a tíz éve indult sorozatban a nők négyszer, a férfiak egyszer indultak, s a mostani eredmény az eddigi legjobb a kontinens második számú sorozatában.

Ludvig Zsolt megemlítette, hogy nemrég beszélt André Meyerrel, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) vezetőjével arról, hogy ha a magyaroknak sikerül megnyerniük a sorozatot, akkor a világliga harmadik csoportjába kapnak besorolást, ami óriási előrelépés lenne a sportág életében.

Az MRSZ megbízott elnöke is hangsúlyozta azt, amit korábban a magyar női válogatott belga szövetségi kapitánya, Jan De Brandt is mondott, hogy az Európa-Liga csak egy lépcsőfok, s a fő cél a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokság, amelyre 1987 óta először jutottak ki. A kontinensviadallal kapcsolatban azon reményét fejezte ki Ludvig, hogy Belgium, Törökország és Azerbajdzsán ellen, a B-csoportban az első háromban végeznek, ez kell a továbbjutáshoz. Ezzel az eredménnyel már elégedett lenne.

A szövetségi kapitány, Jan De Brandt többször is elmondta, hogy a törökök elleni döntő teljesen más, mint az eddigi találkozók voltak (ahol a magyarok idegenben, kétszer is 3:0-ra kaptak ki), de hozzáfűzte, hogy a magyar csapat mostani teljesítményét nem lehet összehasonlítani az egy hónappal ezelőttivel, hisz azóta hét meccset nyertek zsinórban.
A kapitány fontosnak tartja, hogy Érden játszanak, mert itt is készültek. Hozzáfűzte: jól érzi magát itt a csapat, s álomszerű lenne megnyerni ezt a sorozatot.

A válogatott ütője, Horváth Dóra úgy fogalmazott: az érdi meccsen mindenkire szükségük van, így nem csak a pályán lévő hat játékosra, hanem a teljes, a mérkőzésre nevezett 13-as keretre is. A center, Dobi Edina kulcsfontosságúnak tartja, hogy nem csak egyénileg, hanem csapatként is remekül tudnak játszani, amely azért lehet, mert erős felkészülésen vannak túl.
Az előzetes hírek szerint a magyar válogatott Budapesten, a Tüskecsarnokban játszotta volna a mérkőzést, ám a jégkorong bajnokság első fordulójában éppen ott játszik a MAC csapata, így egy „új” helyszínt kellett találni, s az Európai Szövetség előírásaival szemben – mely szerint egy minimum ötezer fő befogadóképességű csarnokban kell játszani a meccset – az MRSZ kérte a CEV-et, hogy Érden legyen a mérkőzés. Ludvig Zsolt elmondta, hogy reméli, hogy az Érd Aréna 1800 főt befogadni képes lelátóit meg tudják tölteni a szurkolók, s telt ház lesz a sportcsarnokban, mert ahogy a fociban a szurkoló a tizenkettedik ember, úgy a röplabdában a hetedik.

A sajtótájékoztató végén Pecsuvácz Péter, a Magyar Röplabda Szövetség sajtófőnöke elmondta, hogy a mérkőzésre a felnőtt jegyek 1500 forintba kerülnek, míg 14 év alatt ingyenes a belépés.

Would you like to replay the video?

A sajtófőnök megemlítette, hogy az ilyen események remekül népszerűítik a sportágat, s reményét fejezte ki, hogy az országban és itt Érden is, a Delta RSE-nél is egyre többen választják a röplabdát.

Végül bemutatták a válogatott új, Európa-bajnokságon használt mezeit is (képeinken).

0909_röpisajti_4 0909_röpisajti_2

Információink szerint a magyar keretből ezúttal a center, Bodnár Dorottya, a liberó, Lévai Vivien és a feladó, Szabó Adrienn maradt ki.

A részletes programkiírást itt találják!

 

Címkék