Rossz debütálás

Lejátszotta első hazai mérkőzését a női kézilabda NB I-be frissen feljutó Budaörs csapata, amely a Budaörsi Városi Sportcsarnokban fogadta a Fehérvár KC-t.

Hasonló tartalmaink:


Nem kezdett jól a Budaörs, amely első hazai, élvonalbeli gólját csak a 16. percben szerezte, de ekkor már a székesfehérváriak kilencszer mattolták Andrási Brigittát, s helyére negyed óra játék után Györkös Rebeka érkezett a kapuba. A 16. percben Szabadfi Ágnes szerzett beállóból gólt, amely után a Fehérvár KC trénere, Bakó Botond sort cserélt, s a félidőre már tizenkét góllal vezettek a vendégek, úgy, hogy a Budaörs további két gólja egyaránt hétméteresből született.
A második játékrészben Mihály Attila lányai némileg felélénkültek, hisz volt, hogy sorozatban három gólt szereztek, de Tápai Szabináék erre négy góllal válaszoltak, a hajrában viszont az időközben két játékosát is sérülés miatt elvesztő hazaiak nem tudtak gólt szerezni, s így végül 34–14-es vereséget szenvedtek.

Annyi kijelenthető, hogy az első fordulóban, idegenben a Dunaújvárosi Kohász KA elleni 37–28-as vereség egy tisztes helytállást mutató eredmény volt, ám a második fordulóban kicsit elvesztette a ritmust a Budaörs, amelynek még egyértelműen fel kell vennie az NB I ritmusát.

A Budaörs egyébként egy „testvéries” csapat, a Ferencvárosi TC válogatott beállójának, Szamoránsky Piroskának ikertestvére, Anikó is itt játszik, innen vonult vissza nemrég Tápai Szabina nővére is, sőt a csapatban a Földes testvérek (Viktória és Kata) mellett ezúttal a Kovács testvéreket (Alexandra és Patrícia) nélkülöznie kellett a hazaiak vezetőedzőjének.

Kézilabda, NB I, Nők, 2. forduló
BUDAÖRS – FEHÉRVÁR KC 14–34 (3–15)
Budaörs: Andrási – Kiskartali, Zsigmond 3(3), Bárdi, Szabadfi 3, IVANICS 4, Földes K. Csere: Györkös (kapus), Hatala, Földes V. 3(2), Szabó A., Németh N., Kamuti 1, Vesztergombi.
Edző: Mihály Attila

Fehérvár: Herr O. – Csáki 4, Hajduch, Tápai Sz. 4(2), Horváth B. 3, FILIPOVICS-BANDELIER 5, TANABE 5. Csere: Leiner (kapus) Kazai 1, Herr A. 4(2), Emberovics 4, MAYER 3, Ishitate, Májer 1, Rózsás, Hrabovszky.
Edző: Bakó Botond
Budaörs, 400 néző Vezette: Felhő, Öcsi
Az eredmény alakulása: 14. perc: 0–9. 20. p.: 3–10. 24. p.: 3–13. 36. p.: 6–19. 41. p.: 10–21. 50. p.: 12–28.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Mihály Attila: –
Tudtuk, hogy lesz ilyen mérkőzés. Bíztam abban, hogy a játékosok a tudásbeli különbséget tudják kompenzálni a lelkesedéssel, ám ez most nem sikerült. Több ilyen mérkőzésünk lesz, szóval erre fel kell készülnünk, hogy legközelebb sokkal határozottabban lépjünk pályára.
Bakó Botond: –
Nagyon jól védekeztünk és mögötte Herr Orsi is jól védett. A támadójátékunkkal nem vagyok teljesen elégedett, ennél lehet jobban is kézilabdázni, de ez volt az első olyan mérkőzésünk, amit meg kellett nyernünk. Lőttünk harmincnégy gólt, kaptunk tizennégyet, ez jónak mondható, de van mindig javítanivaló.

Címkék