Állati Jó Nyárbúcsúztató Családi Nap

Kutyával, macskával, nyúllal, sőt akár még lámával is találkozhattak azok, akik vasárnap kilátogattak a város főterére. Az idén már második alkalommal megtartott “Állati Jó Nyárbúcsúztató Családi Nap” egyik fontos célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra.

 

Állatbarát emberek hívták életre az “Állati Jó Nyárbúcsúztató Családi Napot”, amit, a tavalyihoz hasonlóan Érd város önkormányzata ezúttal is az Érden és környékén működő állatokkal foglalkozó szervezetek közreműködésével rendezett meg.

Azon túl, hogy a főtérre kilátogatók testközelből találkozhattak akár a kutyánál vagy macskánál ritkábban látható állatokkal is, szintén a szervezők célja volt, hogy felhívják a figyelmet arra, állatot tartani csak felelős hozzáállással érdemes.

Bada Zoltán szervező elmondta, a családi nap kapcsán egy rajzpályázatot is meghirdettek, amelynek eredményhirdetése is megtörtént. A beérkezett alkotásokból pedig hamarosan az érdi Tesco áruházban nyílik majd kiállítás. Majd hozzátette, ahogy a családi nap, úgy a rajzpályázat is elsősorban a fiatalabb korosztálynak szól, hiszen ők azok, akik érdemben tudnak változtatni például azon is, hogy miként bánunk az állatokkal.

Az idei “Állati Jó Nyárbúcsúztató Családi Napon” az állatokkal kapcsolatos programok mellett, kulturális produkciók színesítették az egész napos rendezvényt. 

Would you like to replay the video?

fotók: Boros Sándor

Címkék